Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Kara-Murza συνελήφθη στη Ρωσία

  • από
Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Kara-Murza συνελήφθη στη Ρωσία
Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Kara-Murza συνελήφθη στη Ρωσία

Ενώ οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις συνεχίζονται στη χώρα μετά τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, πολλοί διαδηλωτές συνεχίζουν να κρατούνται. Το βράδυ, ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός και δημοσιογράφος Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα συνελήφθη στη Μόσχα από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Ανακοινώνοντας ότι ο Kara-Murza τέθηκε υπό κράτηση, ο Ρώσος πολιτικός İlya Yashin δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τον λόγο της κράτησής του.
Θεωρείται ότι ο Kara-Murza κρατήθηκε για το έργο της Ρωσικής Αντιπολεμικής Επιτροπής, την οποία ίδρυσε με εξόριστους Ρώσους πολιτικούς μετά τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Kara-Murza συμμετείχε τελευταία στην εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού MSNBC με έδρα τις ΗΠΑ το πρωί και δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραπληροφόρησε το ρωσικό κοινό κατά τη διάρκεια των ουκρανικών επιχειρήσεων. Εκφράζοντας ότι κινδύνευε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Kara-Murza είπε για τη στάση του ενάντια στον πόλεμο, «Εδώ πρέπει να είμαι».
Ο Kara-Murza νοσηλεύτηκε με την υποψία δηλητηρίασης τον Μάιο του 2015 και τον Φεβρουάριο του 2017 και πήρε εξιτήριο μετά τη θεραπεία. Γνωστός για την αντίθεσή του στον Πούτιν, ο Ρώσος πολιτικός είναι γνωστός για την υποστήριξή του στον δολοφονηθέντα Ρώσο πολιτικό Μπόρις Νεμτσόφ και στον Ρώσο ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή μετά από δηλητηρίαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek