Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Πούτιν έφερε το καθήκον: ο Ρώσος στρατηγός αγνοείται εδώ και 2 εβδομάδες

  • από
Ο Πούτιν έφερε το καθήκον: ο Ρώσος στρατηγός αγνοείται εδώ και 2 εβδομάδες
Ο Πούτιν έφερε το καθήκον: ο Ρώσος στρατηγός αγνοείται εδώ και 2 εβδομάδες

Ο στρατηγός Aleksandr Dvornikov, ο οποίος συμμετείχε στον πόλεμο της Ρωσίας στη Συρία και κηρύχθηκε εγκληματίας πολέμου λόγω των ενεργειών του στη χώρα αυτή, ήρθε ξανά στο προσκήνιο με τον πόλεμο της Ουκρανίας χρόνια αργότερα.

Ο Ντβόρνικοφ επιλέχθηκε από τον Πούτιν για να ηγηθεί του ρωσικού στρατού τον Απρίλιο μετά την αποτυχία των επιθέσεων της Ρωσίας στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την είδηση ​​που έπεσε σαν βόμβα στα παρασκήνια, ο διαβόητος στρατηγός απουσιάζει εδώ και δύο εβδομάδες. Αυτό οδήγησε σε φήμες ότι ο ίδιος ο Πούτιν μπορεί να απέλυσε τον δικό του διοικητή.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της Hürriyet, ο ισχυρισμός ότι ο στρατηγός Aleksandr Dvornikov δεν έχει εμφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες προβλήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Ντβόρνικοφ μπορεί να αποπέμφθηκε από τον Πούτιν, ο οποίος είδε ότι η επίθεση εναντίον του Ντονμπάς οδηγούσε σε αποτυχία, όπως και στο Κίεβο.

Ρωσία: Τα πτώματα 152 Ουκρανών στρατιωτών βρέθηκαν στο Azovstal

Ρωσία: Τα πτώματα 152 Ουκρανών στρατιωτών βρέθηκαν στο Azovstal

ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΡΙΣΜΟΙ;

Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, δεν είναι πλέον σαφές ποιος ηγείται του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εάν ο στρατηγός Ντβόρνικοφ απολύθηκε όντως από τον Πούτιν, το όνομά του θα συνδέεται τώρα με συναδέλφους του όπως ο ναύαρχος Ιγκόρ Οσιπόφ, διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ο υποστράτηγος Σεργκέι Κισέλ, αρχηγός της 1ης Στρατιάς των Φρουρών, που σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους απολύθηκε. για αποτυχίες στο πεδίο της μάχης.

(Φωτογραφία: Κρεμλίνο)

Από την άλλη πλευρά, ο στρατηγός Valery Gerasimov, ο αρχηγός του επιτελείου της Ρωσίας, πιστεύεται ότι αγνοείται επίσης, ο οποίος λέγεται ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ο Πούτιν αποφάσιζε για τη μοίρα του.

Η αναταραχή εντός του ρωσικού στρατού γίνεται ακόμη πιο εμφανής όταν αυτή η είδηση ​​έρχεται στην κορυφή των εννέα στρατηγών που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι σκότωσε και δεκάδες άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί επιβεβαίωσαν ότι πέθαναν σε λίγο περισσότερους από τρεις μήνες μάχης.

Η Ρωσία κλείνει τη βαλβίδα μία προς μία... Ξεκούραση φυσικού αερίου για τη Γερμανία!

Η Ρωσία κλείνει τη βαλβίδα μία προς μία… Ξεκούραση φυσικού αερίου για τη Γερμανία!

Η εξαφάνιση του Ντβόρνικοφ αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τους New York Times μετά από ενημέρωση Αμερικανών αξιωματούχων για την κατάσταση της κατοχής.

Πιστεύεται ότι η Ρωσία επανέλαβε τα ίδια λάθη στο Ντονμπάς όπως και στο Κίεβο. Οι Uzanans λένε ότι η Ρωσία επαναλαμβάνει «τα ίδια λάθη» καθώς πιέζει να καταλάβει το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του εξευτελισμού των στρατιωτών, της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των διαφορετικών κλάδων του στρατού και του «αργού» ρυθμού προόδου.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

Αναφέρεται επίσης από την περιοχή ότι οι Ρώσοι πιλότοι εξακολουθούν να αρνούνται να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, προτιμώντας αντ’ αυτού να εκτοξεύσουν πυραύλους και να φύγουν γρήγορα από φόβο μήπως καταρριφθούν.

Η έλλειψη ελέγχου του στον ουρανό σημαίνει ότι οι δυνάμεις του Πούτιν στο έδαφος υπόκεινται σε επιθέσεις από τις αεροπορικές δυνάμεις της ίδιας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των αυτοσχέδιων drones.

Το βαρύ πυροβολικό και οι σχετικά μικρές γραμμές ανεφοδιασμού στο Ντονμπάς εξακολουθούσαν να δίνουν στη Ρωσία το πάνω χέρι σε ορισμένες περιοχές, είπαν αξιωματούχοι, καθώς τα στρατεύματα κατέλαβαν τη Μαριούπολη και σημείωσαν κέρδη στο Σεβεροντόνετσκ.

Ωστόσο, το προηγμένο αμερικανικό πυραυλικό πυροβολικό, το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες ότι θα στείλει στην Ουκρανία, θα επεκτείνει τις γραμμές ανεφοδιασμού του καθώς η Ρωσία κινείται προς την Ουκρανία. Αυτό μπορεί να δώσει στην Ουκρανία ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο γήπεδο.

Οι παρατηρητές είπαν ότι μετά το διορισμό του στρατηγού Ντβόρνικοφ, ο συντονισμός μεταξύ των στοιχείων του ρωσικού στρατού βελτιώθηκε κάπως, αλλά ο στρατηγός δεν μπόρεσε να διορθώσει «θεμελιώδεις ατέλειες» στη λειτουργία του στρατού.

Ζελένσκι: «Η Ρωσία απήγαγε περισσότερα από 200.000 παιδιά από την Ουκρανία»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία απήγαγε περισσότερα από 200.000 παιδιά από την Ουκρανία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek