Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν συναντά τον Πρόεδρο του Μεξικού Λόπεζ Ομπραδόρ

  • από
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν συναντά τον Πρόεδρο του Μεξικού Λόπεζ Ομπραδόρ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν συναντά τον Πρόεδρο του Μεξικού Λόπεζ Ομπραδόρ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Μετά τη συνάντηση των Προέδρων των ΗΠΑ και του Μεξικού, που διήρκεσε περίπου 52 λεπτά, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι έκανε δήλωση. Η εκπρόσωπος Τύπου Ψάκη είπε ότι κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, οι αρχηγοί κρατών των δύο χωρών συζήτησαν το μεταναστευτικό και την οικονομική συνεργασία.
Η εκπρόσωπος Ψάκη είπε ότι επικεντρώθηκαν στη μείωση της ροής μεταναστών στις χώρες τους και στη συνεργασία σε οικονομικά ζητήματα και ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιθυμεί επίσης την αναστολή του άρθρου 42, το οποίο χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απέλαση μεταναστών χωρίς έγγραφα. Η Ψάκη δήλωσε επίσης ότι το Μεξικό είναι ένας μεγάλος σύμμαχος για αυτούς και ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με το Μεξικό μέσω φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας.
Ο Μεξικανός πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ έκανε δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη συνάντηση. Ο Πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ είπε ότι συζήτησαν τις σχέσεις των δύο χωρών στη συνάντηση, ενώ ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Έμπραντ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τη Δευτέρα για συνομιλίες για συνεργασία για την ανάπτυξη και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek