Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έπληξε 94 χώρες!

  • από
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έπληξε 94 χώρες!
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έπληξε 94 χώρες!

Καθώς οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται, οι κίνδυνοι για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια αυξάνονται. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι οι συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στον κόσμο επιδεινώθηκαν και επηρέασαν 1,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους από 94 χώρες.

Ο Γκουτέρες, ο οποίος παρουσίασε τη δεύτερη έκθεση του ΟΗΕ για τις επιπτώσεις της σύγκρουσης, χρησιμοποίησε τις εκφράσεις «Ο αντίκτυπος του πολέμου στην επισιτιστική ασφάλεια, την ενέργεια και τα οικονομικά είναι συστηματικός, σοβαρός και επιταχυνόμενος» και προειδοποίησε ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου κύμα πείνας και τη μιζέρια, αφήνοντας πίσω το κοινωνικό και οικονομικό χάος.

Σημειώνοντας ότι η φετινή κρίση φαίνεται να σχετίζεται με την έλλειψη πρόσβασης σε τρόφιμα, ο Γκουτέρες επεσήμανε ότι η κρίση του επόμενου έτους μπορεί να σχετίζεται με την έλλειψη τροφίμων και είπε: “Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να σταματήσει αυτή η αυξανόμενη καταιγίδα. Η κατοχή της Ρωσίας Η Ουκρανία πρέπει να τελειώσει».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ζητώντας μια συμφωνία πακέτου που θα επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή τροφίμων που παράγονται από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας και την απρόσκοπτη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές για ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα, ο Γκουτέρες είπε: «Αυτή η συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των υποσαχάρια Αφρική.» είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek