Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο υπουργός Τσαβούσογλου ανακοίνωσε στην Κολομβία: Στόχος είναι τα 5 δισ. δολάρια!

  • από
Ο υπουργός Τσαβούσογλου ανακοίνωσε στην Κολομβία: Στόχος είναι τα 5 δισ. δολάρια!
Ο υπουργός Τσαβούσογλου ανακοίνωσε στην Κολομβία: Στόχος είναι τα 5 δισ. δολάρια!

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έφτασε στην Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, από τον Ισημερινό, τον τρίτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Κατά τις επαφές του στο Μπογκότο, ο Υπουργός Τσαβούσογλου υποδέχθηκε την Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών Marta Lucia Ramirez και είχε διμερή συνάντηση με τον Κολομβιανό ομόλογό του, Ramirez. Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου και απάντησαν σε ερωτήσεις των μελών του Τύπου.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών, ο Τσαβούσογλου είπε: «Στις συναντήσεις που θα κάνουμε σήμερα και αύριο, θα συζητήσουμε τα βήματα που θα κάνουμε για να προωθήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε διάφορους τομείς. Θα υπογράψουμε δύο συμφωνίες απόψε. Τα έγγραφα που θα υπογράψουμε στους τομείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού θα ενισχύσουν περαιτέρω τη νομική διάσταση των σχέσεών μας».

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία δίνει σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, ο Τσαβούσογλου είπε, «Πριν από περίπου 20 χρόνια, είχαμε μόνο 6 πρεσβείες σε αυτή την περιοχή. Σήμερα έχουμε 18 αποστολές. Θα ανοίξουμε μια πρεσβεία στο Σαν Σαλβαδόρ για λίγο», είπε.

Στην ομιλία του, ο Τσαβούσογλου είπε: «Ο όγκος του εμπορίου μας σε αυτή την περιοχή έχει αυξηθεί από περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο όγκος των συναλλαγών μας με την Κολομβία αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι, φτάνοντας τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα εργαστούμε για να φτάσουμε τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο διάστημα. Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις των μηχανισμών μας όπως η κοινή εμπορική επιτροπή και το επιχειρηματικό φόρουμ. Πρέπει επίσης να ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις. Γι’ αυτό θέλουμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία διπλής φορολογίας», είπε.

Τονίζοντας ότι θέλουν να αναπτύξουν τη συνεργασία με την Κολομβία στον τομέα της εκπαίδευσης, ο υπουργός Τσαβούσογλου σημείωσε ότι αυτό θα φέρει τους λαούς των δύο χωρών πιο κοντά. «Υπάρχουν πολλά παγκόσμια προβλήματα τόσο στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής όσο και στην περιοχή μας, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις πιο εύκολα εάν συνεργαστούμε με την Κολομβία», είπε ο Τσαβούσογλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek