Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο φάκελος του PKK της Σουηδίας είναι φουσκωτός: Ιδού οι αντιρρήσεις της Τουρκίας

  • από
Ο φάκελος του PKK της Σουηδίας είναι φουσκωτός: Ιδού οι αντιρρήσεις της Τουρκίας
Ο φάκελος του PKK της Σουηδίας είναι φουσκωτός: Ιδού οι αντιρρήσεις της Τουρκίας

Ενώ η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για να πείσει την Τουρκία για ένταξη στο ΝΑΤΟ, προβλέπεται ότι οι επαφές θα πραγματοποιηθούν με αντιπροσωπεία στο Τμήμα ΝΑΤΟ του Υπουργείου Εξωτερικών. Αναφέρθηκε ότι στην αντιπροσωπεία αυτή θα μπορούσαν να είναι παρόντες και στελέχη από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT), ενώ στελέχη από παρόμοια υπουργεία και την υπηρεσία πληροφοριών θα μπορούσαν επίσης να είναι παρόντες στη σουηδική αντιπροσωπεία.

Παγκόσμιος πανικός «σιτηρών»!  Δεν αναμένεται να επηρεάσει την Τουρκία.

Παγκόσμιος πανικός «σιτηρών»! Δεν αναμένεται να επηρεάσει την Τουρκία.

AT-4 ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΥΜΟΙ

Κατά τη συνάντηση με τη σουηδική αντιπροσωπεία, η τουρκική πλευρά αναμένεται να βάλει στο τραπέζι τα έγγραφα για την υποστήριξη της Σουηδίας στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD. Η Σουηδία είναι μια από τις χώρες που παρέχει τη μεγαλύτερη αντιαρματική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD. Η τουρκική πλευρά θα διαβιβάσει στη Σουηδία τη λεπτομερή κατανομή των αντιαρματικών πυροβόλων που κατέλαβαν. Το PKK/PYD είναι μια από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν περισσότερο τους αντιαρματικούς πυραύλους AT-4 της Σουηδίας. Τον Σεπτέμβριο του 2021, πολλοί αντιαρματικοί πύραυλοι AT-4 σουηδικής κατασκευής κατασχέθηκαν στα φορτηγά, τα οποία κατασχέθηκαν σε 10 διαφορετικές επιχειρήσεις στην ύπαιθρο του Χακάρι. Το AT-4, ένα αντιαρματικό όπλο μονής βολής διαμετρήματος 84 mm που παράγεται από την παγκοσμίου φήμης σουηδική εταιρεία SAAB, χρησιμοποιείται ειδικά για την καταστροφή ή απενεργοποίηση τεθωρακισμένων οχημάτων και οχυρώσεων μονάδων πεζικού. Οι αντιαρματικοί πύραυλοι AT-4 που βρέθηκαν σε σπηλιές και αποθήκες που καταλήφθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων “Claw” θα παρουσιαστούν επίσης στη σουηδική αντιπροσωπεία.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 376 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολαρίων

Ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι το PKK/PYD έλαβε μεγάλη υποστήριξη από drone από τη Σουηδία με το πρόσχημα ότι ακολούθησε μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση DEASH στη Συρία, η απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης να στηρίξει το PYD ύψους 376 εκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος, τον ίδιο λόγο, βρίσκεται και στην τσάντα της τουρκικής αντιπροσωπείας.θα βρεθεί. Επιπλέον, η συνάντηση του Σουηδού υπουργού Άμυνας Peter Hultqvist με τον Ferhat Abdi Şahin, έναν από τους λεγόμενους διοικητές των YPG, και η δήλωσή του ότι η Σουηδία θα συνεργαστεί στενά με την τρομοκρατική οργάνωση θα συμπεριληφθούν επίσης στους φακέλους της τουρκικής αντιπροσωπείας. .

Δήλωση του ΝΑΤΟ

Δήλωση του ΝΑΤΟ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μαζί με τη Σουηδία, η Φινλανδία είναι μεταξύ των χωρών που δεν απάντησαν θετικά στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση τρομοκρατών. Τα τελευταία 5 χρόνια, η Τουρκία σκότωσε 12 τρομοκράτες από τη Φινλανδία, μεταξύ των οποίων 6 μέλη της FETÖ και 6 μέλη του PKK. Ζήτησε επίσης την έκδοση 21 ατόμων από τη Σουηδία, 10 εκ των οποίων είναι μέλη της FETÖ και 11 μέλη του PKK. Ωστόσο, και οι δύο χώρες δεν ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτές τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Έγγραφα και πληροφορίες, αλλά και δικαστικές αποφάσεις, που αποκαλύπτουν λεπτομερώς τους δεσμούς των ατόμων των οποίων η έκδοση αναζητείται με τις εν λόγω τρομοκρατικές οργανώσεις, θα είναι άλλος ένας φάκελος στα χέρια της τουρκικής αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών.

ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ

Ενώ η Φινλανδία και η Σουηδία βρίσκονται στο στάδιο της επίσημης αίτησης για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, τα βήματα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα επιταχύνονται αφού η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν ανυπομονεί για τη συμμετοχή αυτών των δύο χωρών.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Οι υπουργοί των τριών χωρών, που συγκεντρώθηκαν κατά την άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το Σαββατοκύριακο, δεν πέτυχαν συγκεκριμένα αποτελέσματα, αλλά συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές. Αποφασίζοντας να προβούν σε πρόσθετα βήματα χωρίς να χάσουν χρόνο, η Σουηδία και η Φινλανδία στέλνουν αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στην Τουρκία. Αν και προηγουμένως ειπώθηκε ότι η αντιπροσωπεία θα είναι σε υπουργικό επίπεδο, τονίστηκε σε μεταγενέστερη ανακοίνωση ότι πρόκειται για υψηλόβαθμη διπλωματική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από στελέχη των δύο χωρών. Η Σουηδία και η Φινλανδία, που τείνουν να διεξάγουν από κοινού τη διαδικασία αίτησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, θέλουν να διευκρινίσουν τις αντιρρήσεις της Τουρκίας και να συζητήσουν πώς μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα. Επικρατεί η άποψη ότι μπορεί να βρεθεί λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και στις δύο πρωτεύουσες, γεγονός που αποδίδει μεγάλη σημασία στον διάλογο με την Τουρκία.

ΣΥΝΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ

Στη Φινλανδία και τη Σουηδία, η διαδικασία που επικεντρώνεται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Το θέμα συζητήθηκε χθες στη Φινλανδική Βουλή, αφού ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto και η πρωθυπουργός Sanna Marin ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να υποβάλουν επίσημη αίτηση στο ΝΑΤΟ. Ενώ 150 από τους διακόσιους βουλευτές στο Κοινοβούλιο ζήτησαν να μιλήσουν, ο Μάριν δήλωσε στην ομιλία του ότι το περιβάλλον ασφαλείας της χώρας του έχει αλλάξει ριζικά και είπε ότι η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια και διεξάγει ανοιχτά πόλεμο.

ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΛΟΣ

Ενώ το φινλανδικό κοινοβούλιο συζητούσε την ένταξη στο ΝΑΤΟ, η Σουηδή πρωθυπουργός Magdalena Andersson ενημέρωσε πρώτα το σουηδικό κοινοβούλιο και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της είχε λάβει επίσημη απόφαση αίτησης. «Το καλύτερο πράγμα για τη χώρα μας είναι να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και να το κάνει μαζί με τη Φινλανδία», είπε ο Άντερσον. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα σήμαινε το τέλος των 75 και πλέον ετών της Φινλανδίας και της Σουηδικής πολιτικής στρατιωτικής ουδετερότητας δύο αιώνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek