Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Παίρνουν θέση: η απόφαση της γενοκτονίας κατά της Ρωσίας!

  • από
Παίρνουν θέση: η απόφαση της γενοκτονίας κατά της Ρωσίας!
Παίρνουν θέση: η απόφαση της γενοκτονίας κατά της Ρωσίας!

Η Τσεχική Γερουσία, μετά από σύσταση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ασφάλειας, ενέκρινε το ψήφισμα που χαρακτηρίζει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία ως γενοκτονία. Την απόφαση κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της επιτροπής Πάβελ Φίσερ.
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Γερουσία, «η Γερουσία της Τσεχικής Δημοκρατίας δηλώνει ότι η Ρωσία έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με εθνοτικά κίνητρα, όπως μαζικές εκτελέσεις στην Ουκρανία, βεβήλωση νεκρών, βασανιστήρια, βιασμοί, σωματική και ψυχική βία και εγκλήματα κατά παιδιών, απέλαση. του ουκρανικού λαού και κατά του λαού της Ουκρανίας καταδικάζει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε».
Το ψήφισμα τόνισε επίσης την αναγκαιότητα της παροχής περισσότερων όπλων στην Ουκρανία και τη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ευχαριστώ την Τσεχία από τον Perebyjnis, Πρέσβη της Ουκρανίας στην Πράγα
Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Πράγα, Jevhen Perebyjnis, δήλωσε σε μια δήλωση: «Η Τσεχική Γερουσία αποδέχτηκε τα εγκλήματα που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία ως γενοκτονία του ουκρανικού λαού. Το εγκριθέν ψήφισμα υποστηρίζει επίσης τη συνεχιζόμενη παροχή όπλων από την Τσεχία στην Ουκρανία και το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ. Ευχαριστώ», είπε.

Ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν δήλωσε ότι η Ρωσία διέπραξε σφαγή αμάχων.
Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν δήλωσε νωρίτερα, «Αυτό που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι η δολοφονία των ανθρώπων που αντιστάθηκαν στη γενοκτονία. Είναι η σφαγή αμάχων. Επιπλέον, εάν ο πόλεμος συνεχιστεί, η υποστήριξη της Τσεχικής Δημοκρατίας θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Η Λιθουανία κήρυξε τη Ρωσία τρομοκρατικό κράτος χθες
Το λιθουανικό κοινοβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, αναγνώρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «γενοκτονία» και κήρυξε τη Ρωσία τρομοκρατικό κράτος. Η Ρωσία αντέδρασε στην απόφαση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δήλωση ότι η απόφαση του λιθουανικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη Ρωσία ως “κράτος που υποστηρίζει και εφαρμόζει την τρομοκρατία” ήταν “ακριβώς πρόκληση και εξτρεμισμός”.
Από την άλλη, το ουκρανικό κοινοβούλιο, με απόφασή του στις 14 Απριλίου, χαρακτήρισε τις ενέργειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία ως γενοκτονία και ενέκρινε ψήφισμα που καλεί τα κοινοβούλια, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς του κόσμου να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek