Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Περιλαμβάνονται επίσης προηγμένα πυραυλικά συστήματα.

  • από
Περιλαμβάνονται επίσης προηγμένα πυραυλικά συστήματα.
Ο Μπάιντεν ανακοινώνει νέο πακέτο: Περιλαμβάνει προηγμένα πυραυλικά συστήματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσημα το νέο πακέτο οπλικής βοήθειας προς την Ουκρανία, το οποίο περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα πυραύλων, σε γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε από τον Λευκό Οίκο, την οποία ανέφερε στο άρθρο των New York Times με τίτλο «Τι θα κάνουν και τι δεν θα κάνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία”. Σημειώνοντας ότι ο ουκρανικός λαός συνεχίζει να εμπνέει τον κόσμο πολεμώντας γενναία για να υπερασπιστεί τη χώρα του και τη δημοκρατία ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, ο Μπάιντεν είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών εταίρων μας και θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία όπλα και εξοπλισμό για να αμυνθεί».

Ανακοινώνοντας το νέο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι το πακέτο βοήθειας πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία με δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία περισσότερα όπλα από όσα έχουν χρησιμοποιήσει πολύ αποτελεσματικά για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις». Σημειώνοντας ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα περιλαμβάνει προηγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένου του ελαφρού συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS, ο Μπάιντεν είπε: «Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στον κόσμο στην παροχή βοήθειας για την υποστήριξη του αγώνα για την ελευθερία της Ουκρανίας».

Είναι γνωστό ότι το υψηλής κινητικότητας HIMARS, το οποίο θα προμηθεύεται η Ουκρανία από τις ΗΠΑ, έχει αυτονομία περίπου 80 χιλιομέτρων.

Ο BIDEN ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΠΥΡΥΛΑΛΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάιντεν, στο άρθρο του με τίτλο «Τα πρέπει και τα μη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία», είπε: «Όπως είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, τελικά, αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει σίγουρα μόνο μέσω διπλωματία. Κάθε διαπραγμάτευση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στο έδαφος. Είναι δυνατό να πολεμήσουμε στο μέτωπο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Γι’ αυτό αποφάσισα να παράσχω στους Ουκρανούς πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά που θα τους επιτρέψουν να χτυπήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια βασικούς στόχους στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek