Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πιάστηκε με 43 γραμμάρια ηρωίνης: Εκτελέστηκε!

  • από
Πιάστηκε με 43 γραμμάρια ηρωίνης: Εκτελέστηκε!
Πιάστηκε με 43 γραμμάρια ηρωίνης: Εκτελέστηκε!

Ο Nagaenthran Dharmalingam, ένας λαθρέμπορος ναρκωτικών που συνελήφθη να προσπαθεί να μεταφέρει λαθραία 43 γραμμάρια ηρωίνης συνδεδεμένη στο μηρό του από τη Μαλαισία στη Σιγκαπούρη το 2009, καταδικάστηκε σε θάνατο στη Σιγκαπούρη. Ο Ντάρμαλινγκαμ εκτελέστηκε σήμερα αφού η τελευταία έφεση της μητέρας του Ντάρμαλινγκαμ, η ποινή της οποίας είχε ανασταλεί λόγω του χαμηλού IQ του ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών των αρχών της Μαλαισίας και των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απορρίφθηκε χθες από το δικαστήριο.

Το δικαστήριο είπε ότι το Dharmalingam δικάστηκε «σύμφωνα με το νόμο» και «εξάντλησε τα δικαιώματα προσφυγής του και ουσιαστικά όλα τα άλλα ένδικα μέσα βάσει του νόμου για σχεδόν 11 χρόνια».

«Το Εφετείο, έχοντας σταθμίσει τους κινδύνους και τα αντισταθμιστικά οφέλη που συνδέονται με την εν λόγω εγκληματική συμπεριφορά, διαπίστωσε ότι αυτό ήταν έργο εγκληματικού μυαλού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών της Σιγκαπούρης.

Η εκτέλεσή του καθυστέρησε με την αιτιολογία ότι είχε περιορισμένη πνευματική ικανότητα.
Το δικαστήριο είχε αποφανθεί προηγουμένως ότι ο Nagaenthran ήταν λογικός και γνώριζε τι έκανε, αλλά πέρυσι ένα άλλο δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Nagaenthran είχε περιορισμένη πνευματική ικανότητα και ανέστειλε τη θανατική ποινή.

Το IQ του ήταν 69
Ο Nagaenthran, ο οποίος οδηγήθηκε σε τεστ IQ από έναν επαγγελματία ιατρό, είχε δείκτη νοημοσύνης 69, το οποίο θεωρείται διανοητικά καθυστερημένος. Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είπε ότι ο Nagaenthran «κατανόησε ξεκάθαρα τη φύση των πράξεών του και δεν έχασε την αίσθηση του να κρίνει το σωστό ή το λάθος αυτού που έκανε». Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Dharmalingam κατέθεσε ότι αρχικά αναγκάστηκε να μεταφέρει ναρκωτικά, αλλά αργότερα δήλωσε ότι διέπραξε το έγκλημα επειδή χρειαζόταν τα χρήματα.

60 χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν την αναφορά
Δήλωσε ότι η εκτέλεση ενός ψυχικά ασθενή απαγορεύεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, 60 χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν μια αναφορά και ζήτησαν από την Πρόεδρο Halimah Yacob να δώσει χάρη στον Nagaenthran.

Η Σιγκαπούρη είναι μια από τις χώρες με τους πιο αυστηρούς νόμους για τα ναρκωτικά.
Στη Σιγκαπούρη, η οποία είναι γνωστή ως η χώρα με τους αυστηρότερους νόμους για τα ναρκωτικά στον κόσμο, όσοι συλλαμβάνονται να μεταφέρουν περισσότερα από 15 γραμμάρια ηρωίνης καταδικάζονται σε θάνατο σύμφωνα με το νόμο. Στη χώρα, η θανατική ποινή θεωρείται σε μεγάλο βαθμό αδιαμφισβήτητη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek