Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πικρές ειδήσεις από την June Haimoff, μητέρα της Caretta Carettas

  • από
Πικρές ειδήσεις από την June Haimoff, μητέρα της Caretta Carettas
Πικρές ειδήσεις από την June Haimoff, μητέρα της Caretta Carettas

Ο Τζούν Χάιμοφ, ο οποίος γοητεύτηκε από τον Νταλιάν, στο οποίο ήρθε με το σκάφος του τον Ιούλιο του 1975, εγκαταστάθηκε το 1984 και άρχισε να ζει σε μια καλύβα εδώ, άρχισε να εργάζεται για την προώθηση της πόλης και την προστασία των καρέτα καρέτα.

Ο αγώνας του να σταματήσει την κατασκευή του ξενοδοχείου, που ξεκίνησε στην παραλία, τον έκανε διάσημο στην Τουρκία και τον κόσμο και συνέχισε τις γενιές της Caretta Carettas. Ο Haimoff, ο οποίος συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό Turgut Özal στην Άγκυρα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύσταση της Ιδιωτικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος. Διηγήθηκε την ιστορία αυτού του αγώνα στο βιβλίο του «Captain June and the Dalyan Turtles» που εκδόθηκε στην Αγγλία το 2002.

Ο June Haimoff έφτιαξε επίσης ένα CD με ένα τραγούδι το 2003 με τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση της Caretta Carettas. Ο Χάιμοφ έγινε Τούρκος πολίτης το 2009 και πήρε το όνομα «Ιούνιος». Το ίδρυμα Captain June Sea Turtle Conservation Foundation που ίδρυσε εγγράφηκε στις αρχές του 2011. Η ιστορία του Captain June, ενώ ζούσε μια ένδοξη ζωή στην κοινωνία των τζετ, εγκαταλείποντας αυτή τη ζωή και ξεκινούσε το δικό του ταξίδι με ένα σκάφος 14 μέτρων, γυρίστηκε με το όνομα της διεθνούς ταινίας ντοκιμαντέρ «Journey to Me».

Ο καπετάνιος June Haimoff, στην ομιλία του στην εισαγωγική συνάντηση της ταινίας, είπε την ιστορία της εγκατάστασης στο Dalyan: «Όταν είδα το κανάλι Dalyan και τη λίμνη Köyceğiz, είπα: «Αυτό είναι το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο» και ήρθα. το 1983 και άρχισε να ζει σε μια καλύβα στην παραλία Iztuzu. Ένα βράδυ. “Είδα μια θαλάσσια χελώνα στο μέγεθος ενός τραπεζιού στην παραλία. Ξάπλωσα στην άμμο και την είδα να γεννά τα αυγά της. Όλα άλλαξαν εκείνο το βράδυ. Παρακαλώ όλοι κάνουν κάτι για να προστατεύσουν τη φύση».

Γνωστή ως μητέρα των «Caretta Carettas», η June Haimoff μεταφέρθηκε στο σπίτι της 10 ημέρες πριν από τη θεραπεία της στο νοσοκομείο, όπου κόλλησε τον κορωνοϊό πριν από λίγο. Ωστόσο, η θλιβερή είδηση ​​ήρθε από τον Haimoff σήμερα το πρωί, ο φροντιστής του ανακοίνωσε ότι ο 100χρονος Haimoff πέθανε από ανεπάρκεια οργάνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek