Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πλήρωσαν εκατομμύρια δολάρια για αυτό το ταξίδι

  • από
Πλήρωσαν εκατομμύρια δολάρια για αυτό το ταξίδι
Πλήρωσαν εκατομμύρια δολάρια για αυτό το ταξίδι

Ο πύραυλος, που εκτοξεύτηκε με επιτυχία από τον Διαστημικό Σταθμό Κένεντι της NASA, μεταφέρει τέσσερα άτομα. Ο Αμερικανός επενδυτής ακινήτων Larry Connor, ο Καναδός επιχειρηματίας Mark Pathy και ο Ισραηλινός πρώην πιλότος μαχητικών Eytan Stibbe, ο οποίος πλήρωσε το εισιτήριο των 55 εκατομμυρίων δολαρίων, και ο πρώην αστροναύτης της NASA Michael Lopez-Alegria, ο οποίος διοικούσε αυτήν την ομάδα, θα μείνουν στο Διεθνές Διάστημα. Σταθμός για 8 ημέρες και συμμετοχή σε επιστημονικά έργα.θα αναλάβει.

Σύμφωνα με τα νέα του Euronews, αν και ο πύραυλος που μετέφερε την ομάδα στο διάστημα ανήκει στην SpaceX, την αποστολή αναλαμβάνει η εταιρεία Axiom Space.

Η αποστολή, την οποία χαιρέτισε η NASA, θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς την εμπορευματοποίηση της «Χαμηλής Γης Τροχιάς». «Προσφέρουμε το εμπόριο στο διάστημα», είπε ο πρόεδρος της NASA Μπιλ Νέλσον λίγο πριν από την εκτόξευση.

Οι στιγμές εκτόξευσης των διαστημικών επιβατών και οι εικόνες μέσα στο διαστημικό λεωφορείο μεταδόθηκαν ζωντανά. Λίγο καιρό μετά την εκτόξευση, κοινοποιήθηκαν πληροφορίες και εικόνες ότι η κάψουλα Dragon, που περιείχε τους επιβάτες, αποχωρίστηκε από τον πύραυλο και μεταφέρθηκε στο επόμενο στάδιο.

Αν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, τα τέσσερα άτομα θα φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 400 χιλιόμετρα από τη Γη, το Σάββατο, μετά από μια πτήση που θα διαρκέσει περισσότερες από 20 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek