Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πολωνός πρωθυπουργός Morawiecki: Ολοκληρώθηκε η παράδοση τανκς στην Ουκρανία

  • από
Πολωνός πρωθυπουργός Morawiecki: Ολοκληρώθηκε η παράδοση τανκς στην Ουκρανία
Πολωνός πρωθυπουργός Morawiecki: Ολοκληρώθηκε η παράδοση τανκς στην Ουκρανία

Ενώ οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι έχει παραδώσει τανκς στην Ουκρανία. Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki δήλωσε: “Η στρατιωτική βοήθειά μας στην Ουκρανία συνεχίζεται. Σήμερα ολοκληρώσαμε την παράδοση αρμάτων μάχης. Αλλά για την ασφάλεια των Ουκρανών φίλων μας, δεν θα μοιραστούμε τον αριθμό των αρμάτων που παραδόθηκαν. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία στο σε άλλους τομείς, μας βοηθούν και τους βοηθάμε», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.

Ο Morawiecki δήλωσε επίσης ότι η Πολωνία έλαβε βοήθεια από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ότι ο πολωνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια υποχρέωση, κανένα τέτοιο αίτημα», είπε ο Morawiecki όταν ρωτήθηκε εάν η Πολωνία εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αεροπλάνων στην Ουκρανία.

Απορρίφθηκε η παράδοση MiG-29 στην Ουκρανία

Τον περασμένο Μάρτιο, η Πολωνία δήλωσε ότι ήταν έτοιμη να αναπτύξει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία και να τα θέσει στην υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, απέρριψαν την προσφορά της Πολωνίας.

Η Τσεχία αποφάσισε επίσης να στείλει τανκς

Συνεχίζοντας να υποστηρίζει την Ουκρανία απέναντι στις επιθέσεις της Ρωσίας, η Τσεχική Δημοκρατία άνοιξε νέους δρόμους και αποφάσισε να στείλει μεγάλο αριθμό αχρησιμοποίητων αρμάτων μάχης τύπου T-72 και τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου BVP-1 στο απόθεμα του στρατού στην Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek