Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Προειδοποίηση για «διατροφική κρίση» από τον Ζελένσκι – World News

  • από
Προειδοποίηση για «διατροφική κρίση» από τον Ζελένσκι - World News
Προειδοποίηση για «διατροφική κρίση» του Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εμπόδισε τις εξαγωγές 20 εκατομμυρίων τόνων τροφίμων και είπε ότι πολλές χώρες θα αντιμετωπίσουν επισιτιστική κρίση εάν δεν αρθούν τα εμπόδια στα λιμάνια τους. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε σε μια δήλωση: «Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τη Ρωσία να ξεμπλοκάρει τα ουκρανικά λιμάνια, διαφορετικά την ενεργειακή κρίση θα ακολουθήσει μια επισιτιστική κρίση. «Η Ρωσία έχει μπλοκάρει σχεδόν όλα τα λιμάνια για να εξάγει σιτηρά, κριθάρι, ηλίανθους και περισσότερα τρόφιμα», είπε.

«Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ»

Ο Ζελένσκι είπε: «Η δεύτερη κρίση μετά την ενεργειακή κρίση λόγω της Ρωσίας θα είναι η επισιτιστική κρίση. «Αν δεν ανοίξουμε τα λιμάνια της Ουκρανίας και δεν βοηθήσουμε τις αφρικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες που χρειάζονται προϊόντα διατροφής, θα υπάρξει επισιτιστική κρίση», είπε. Σχετικά με την άρση των εμποδίων στα λιμάνια της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι είπε: «Ένας από τους τρόπους άρσης των εμποδίων στα λιμάνια είναι μια στρατιωτική λύση. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στους εταίρους μας για έρευνες για όπλα».

Από την άλλη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα ανέφερε σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Ρωσία κλείνει τα λιμάνια μας και θέτει εκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο πείνας».

Πριν από τον πόλεμο, οι προμήθειες σιταριού από τη Ρωσία και την Ουκρανία αντιπροσώπευαν σχεδόν το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Ουκρανία είναι ο 4ος μεγαλύτερος εξαγωγέας καλαμποκιού στον κόσμο και ο 5ος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο.

Τελευταία κατάσταση στο Ντονμπάς: αλλεπάλληλες δηλώσεις από Ρωσία και Ουκρανία

Τελευταία κατάσταση στο Ντονμπάς: αλλεπάλληλες δηλώσεις από Ρωσία και Ουκρανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek