Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Προειδοποίηση προς τους αμάχους στη Μαριούπολη από τη Ρωσία: Όσοι αδιαφορούν θα πυροβοληθούν!

  • από
Προειδοποίηση προς τους αμάχους στη Μαριούπολη από τη Ρωσία: Όσοι αδιαφορούν θα πυροβοληθούν!
Προειδοποίηση προς τους αμάχους στη Μαριούπολη από τη Ρωσία: Όσοι αδιαφορούν θα πυροβοληθούν!

Ο μεγαλύτερος φόβος όλου του κόσμου, ειδικά των ΗΠΑ και της Ευρώπης, για την Ουκρανία έγινε σήμερα πραγματικότητα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέλαβαν την πόλη της Μαριούπολης, εξαιρουμένου του εργοστασίου σιδήρου και χάλυβα Azovstal, και ότι η εγκατάσταση, όπου κρύβονταν εκατοντάδες πολίτες και στρατιώτες, ήταν πλήρως περικυκλωμένη.

Η απεγνωσμένη αναμονή ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ AZOVSTAL

Η Ρωσία, που προετοιμαζόταν για μια μεγάλη επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς, απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημα καταλαμβάνοντας τη μεγαλύτερη πόλη στα χέρια της Ουκρανίας στην περιοχή.

Ενώ ανακοινώθηκε ότι 1478 στρατιώτες παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στην πόλη, η ανήμπορη αναμονή των Ουκρανών, που περίμεναν για μέρες στο εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Azovstal και αρνούνταν να παραδοθούν, συνεχίζεται.

Έγινε γνωστό ότι τα τρόφιμα, τα ποτά και τα φάρμακα των πολιτών και των στρατιωτών που βρίσκονταν μέσα είχαν εξαντληθεί, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέταξε ότι «ούτε μια μύγα δεν μπορεί να πετάξει» για την εγκατάσταση, η οποία ήταν πλήρως περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις.

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΚΟΡΔΕΛΑ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΛΑ

Ρώσοι στρατιώτες ανακοίνωσαν ότι οι άμαχοι στην πόλη που κατέλαβαν θα πυροβολούνταν αν δεν φορούσαν μια «λευκή κορδέλα» στα ρούχα τους.

«Απειλούν ότι θα πυροβολήσουν απευθείας σε όποιον δουν στο δρόμο», είπε ο Πέτρο Αντριουσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, επιβεβαιώνοντας την προειδοποίηση «κορδέλα» της Ρωσίας.

Φάνηκε ότι οι Ουκρανοί που παραδόθηκαν τις προηγούμενες μέρες και κουβαλούσαν τους τραυματισμένους φίλους τους είχαν στα χέρια τους ένα κομμάτι λευκό ύφασμα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ «ΤΑΙΖΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι η προειδοποίηση της Ρωσίας ήταν μια κίνηση για την προστασία των αμάχων, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν στην πραγματικότητα μια τρομερή παγίδα.

Σύμφωνα με τα νέα της Dailymail, η οποία βασίζεται σε Ουκρανούς αξιωματούχους, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν πολίτες που φορούν τη λευκή κορδέλα, το σύμβολο της Ρωσίας, ως «δόλωμα» για τους Ουκρανούς ελεύθερους σκοπευτές.

Έτσι, ενώ οι Ουκρανοί αλληλοσκοτώνονται, τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να εντοπίσουν τη θέση των Ουκρανών ελεύθερους σκοπευτές.

ΡΩΣΙΚΑ ΤΑΝΚΚ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στα πλάνα που έπεσαν στα πρακτορεία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φάνηκε ότι οι αβοήθητοι πολίτες στην πόλη περικυκλωμένοι από τανκς με την ένδειξη «Ζ» προσπάθησαν να διαφύγουν σε ασφαλείς περιοχές φορώντας έναν λευκό επίδεσμο στα χέρια τους.

Ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η περιοχή θα εκκαθαριστεί σε 3-4 ημέρες, συνεχίζονται οι ανησυχίες για Ουκρανούς που έχουν κολλήσει στη βιομηχανική ζώνη.

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Από την άλλη πλευρά, τα πτώματα εννέα αμάχων βρέθηκαν στην Borodyanka, κοντά στην πρωτεύουσα, Κίεβο. “Αυτοί οι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους εισβολείς και μερικοί από αυτούς έχουν σημάδια βασανιστηρίων. Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολίτες. Ο ρωσικός στρατός πυροβολεί σκόπιμα πολίτες που δεν δείχνουν αντίσταση”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Κιέβου.

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΕΙΣΤΕΥΘΗΚΕ

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανακοίνωσε ότι η Ρωσία κατέλαβε πλήρως την πόλη της Μαριούπολης. Την είδηση ​​ότι την πόλη κατέλαβε η Ρωσία μετέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΣΟΓΚΟΥ

Ο Πούτιν φέρεται να συνεχάρη τον Σόιγκου για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα. Δηλώνοντας ότι ο ρωσικός στρατός ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη διαδικασία μάχης στην πόλη της Μαριούπολης, ο Πούτιν είπε: «Η ολοκλήρωση του μαχητικού έργου για τη διάσωση της Μαριούπολης είναι επιτυχία. Συγχαίρω τους στρατιώτες μας» και έδωσε εντολή οι επιτυχόντες να ανταμειφθούν με το παράσημο της Τιμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek