Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πρωτοφανείς θερμοκρασίες στην Ευρώπη: Η Γαλλία καίει!

  • από
Πρωτοφανείς θερμοκρασίες στην Ευρώπη: Η Γαλλία καίει!
Πρωτοφανείς θερμοκρασίες στην Ευρώπη: Η Γαλλία καίει!

Σε μια δήλωση σχετικά με την αιτία των πρώιμων θερμοκρασιών, η DMO που συνδέεται με τα Ηνωμένα Έθνη είπε ότι ένα «ασυνήθιστα πρώιμο και έντονο κύμα καύσωνα» από τη Βόρεια Αφρική θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Στη δήλωση του DMO, αναφέρθηκε ότι αυτό το κύμα καύσωνα τροφοδοτήθηκε από το σύστημα χαμηλής πίεσης του Ατλαντικού μεταξύ των Αζορών και της Μαδέρα και υποστήριξε την άνοδο του θερμού αέρα στη δυτική Ευρώπη.

Σημειώνοντας ότι η «ξηρασία» θα είναι αποτελεσματική με ζεστό καιρό σε πολλά μέρη της Ευρώπης, η DMO είπε: «Ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, τα κύματα καύσωνα ξεκινούν νωρίτερα και γίνονται πιο συχνά και πιο σοβαρά λόγω των συγκεντρώσεων ρεκόρ των αερίων του θερμοκηπίου που παγιδεύουν τη θερμότητα . Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια πρόβλεψη του μέλλοντος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Αξιωματούχοι της Ελβετίας Μετεωρολογίας δήλωσαν ότι οι θερμοκρασίες στη χώρα θα είναι 30 βαθμούς πάνω, τονίζοντας ότι η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του αέρα στην πόλη και στην ύπαιθρο έχει φτάσει τους 6 βαθμούς, «Η διαφορά είναι ιδιαίτερα εμφανής τη νύχτα. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κτίρια και υποδομές απορροφούν περισσότερη θερμότητα».

Αξιοθέατα YKS: έχασε ένα χρόνο κατά 40 δευτερόλεπτα

Αξιοθέατα YKS: έχασε ένα χρόνο κατά 40 δευτερόλεπτα

Στην Ισπανία, η οποία δίνει μάχη με τις πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET ανακοίνωσε ότι οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό της χώρας έχουν ξεπεράσει επανειλημμένα τους 40°C σε ορισμένες περιοχές της χώρας αυτή την εβδομάδα και έφθασαν τους 43°C στην κεντρική ισπανική επαρχία του Τολέδο.

Το Πορτογαλικό Ναυτικό και Ατμοσφαιρικό Ινστιτούτο (IPMA) ανακοίνωσε ότι φέτος ήταν ο θερμότερος Μάιος από το 1931, ενώ η έντονη ξηρασία έπληξε το 97 τοις εκατό της περιοχής.

Οι γαλλικές μετεωρολογικές αρχές προειδοποίησαν χθες και σήμερα ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κατά τόπους πάνω από τους 42 βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι αρχές προειδοποίησαν για τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών, με θερμοκρασίες ρεκόρ να καταγράφονται σε ορισμένες περιοχές λόγω του πρώιμου και έντονου καύσωνα.

ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΚΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Κάνοντας μια δήλωση στο Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören (DHA) σχετικά με το εάν ο εποχικός κανονικός καύσωνας, ο οποίος έχει επηρεάσει τη Δυτική Ευρώπη και έφτασε στο Βέλγιο, θα επηρεάσει την Τουρκία, ο Yuksel Yagan, Διευθυντής Ανάλυσης και Προβλέψεων της Γενικής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας (MGM), είπε. : Τονίζοντας ότι βρίσκεται υπό την επιρροή ενός συστήματος διαφορετικής πίεσης από το ευρωπαϊκό, δήλωσε ότι αυτός ο καύσωνας δεν θα είναι αποτελεσματικός στην Τουρκία. Ο Yağan δήλωσε ότι ο βροχερός καιρός στη χώρα μας θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη και ότι την κατάσταση στην Ευρώπη παρακολουθεί στενά η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας.

Ο Yağan τόνισε ότι η MGM δημοσιεύει μετεωρολογικές προβλέψεις, αξιολογήσεις και, εάν χρειάζεται, προειδοποιήσεις «έγκαιρα» στον ιστότοπό της και στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και δήλωσε ότι οι δηλώσεις της MGM θα πρέπει να ληφθούν πρώτα ως αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek