Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πρόταση «Περάστε τον χειμώνα στην Τουρκία» από τους Γερμανούς: Διακοπές φυσικού αερίου

  • από
Πρόταση «Περάστε τον χειμώνα στην Τουρκία» από τους Γερμανούς: Διακοπές φυσικού αερίου
Πρόταση «Περάστε τον χειμώνα στην Τουρκία» από τους Γερμανούς: Διακοπές φυσικού αερίου

Λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στη Γερμανία, η μεγαλύτερη ανησυχία, ειδικά την επόμενη χειμερινή περίοδο, είναι η έλλειψη φυσικού αερίου και καυσίμων. Σε περίπτωση μείωσης της παροχής φυσικού αερίου, συζητήθηκαν επίσης εάν η βιομηχανία ή τα νοικοκυριά έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο στα αποθέματα. Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για την οικονομική χρήση του φυσικού αερίου προήλθε από την Ένωση Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (VUSR).

Η πρόεδρος της VUSR Marija Linnhoff δήλωσε σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα στη Μαγιόρκα ότι οι Γερμανοί εργαζόμενοι ενδέχεται να περάσουν τους χειμερινούς μήνες στη Μαγιόρκα ή στην Τουρκία λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Ο Linnhoff σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο, η βιομηχανία θα εξοικονομήσει φυσικό αέριο. Ο Linnhoff σημείωσε επίσης ότι το γερμανικό κράτος μπορεί να ενθαρρύνει τους συνταξιούχους που θα περάσουν τους χειμερινούς μήνες σε ζεστές μεσογειακές χώρες, παρέχοντας στήριξη πριμ 500 ευρώ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ

Ωστόσο, η πρόταση του Προέδρου της VUSR δημιούργησε διαμάχη μεταξύ των πολιτικών. “Αυτή είναι μια τυπική τρελή ιδέα και σίγουρα δεν συμβάλλει στην επίλυση των προκλήσεων της ενεργειακής μας πολιτικής”, δήλωσε ο πολιτικός του SPD, Ραλφ Στέγκνερ, στην Bild. Ο Andreas Pinkwart, υπουργός Οικονομίας της Πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε ότι εάν μεγάλος αριθμός ανθρώπων εγκαταλείψει τη χώρα, αυτό θα μειώσει την κατανάλωση και θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία.

Η πολιτικός του CDU Jana Schimke, από την άλλη πλευρά, προειδοποίησε ότι η πρόταση θα φέρει τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ σε επιπλέον δανεισμό, αλλά δεν είναι μετρήσιμο τι θα σωθεί τελικά.

ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Μετά από αυτή την πρόταση της Ένωσης Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων, επαγγελματίες του τουρισμού αξιολόγησαν τη Hürriyet και είπαν:

«Ειδικά η Αττάλεια και τα περίχωρά της προτιμώνται συχνά από τους Γερμανούς τουρίστες. Πριν από την πανδημία, η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών που έστελναν τους περισσότερους τουρίστες στην Τουρκία. Οι Γερμανοί τουρίστες έχουν μεγάλη σημασία για την Τουρκία στον τουρισμό, ο οποίος έχει επιταχυνθεί μετά την πανδημία. Αυτή η πρόταση από τη Γερμανία είναι πολύ πολύτιμη για τον τουρκικό τουρισμό. Καταβάλλονται προσπάθειες για τη διαφοροποίηση του τουρισμού στην Τουρκία. Ο τουρισμός υγείας και ο τουρισμός ηλικιωμένων είναι μεταξύ των μελετών που πραγματοποιήθηκαν. Ειδικά οι ηλικιωμένοι τουρίστες δεν έρχονται τους καλοκαιρινούς μήνες, που ήδη υπάρχουν πολλοί τουρίστες, αλλά τους χειμερινούς μήνες που οι τουρίστες είναι λίγοι. Αυτό έχει μεγάλα οφέλη για τον τουρισμό. Οι τουρίστες, που έρχονται την περίοδο των χαμηλών τουριστών, φροντίζουν ώστε τα ξενοδοχεία να παραμείνουν ανοιχτά για 12 μήνες. Αν και έχουν χαμηλότερες αμοιβές σε σύγκριση με την περίοδο αιχμής, δημιουργείται ένα επιπλέον εισόδημα. Έτσι, προστατεύονται και οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι, που είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα στον τουρισμό. Ορισμένα ξενοδοχεία δεν μένουν ανοιχτά για 12 μήνες. Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε ξενοδοχεία αναγκάζονται να εργαστούν αλλού κατά την περίοδο κλεισίματος. Όσο περισσότεροι τουρίστες έρχονται τους χειμερινούς μήνες, τόσο περισσότερη απασχόληση διατηρείται και αποκτάται επιπλέον εισόδημα».

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Βλέποντας τα στατιστικά στοιχεία του τουρισμού, φαίνεται πόσο σημαντική είναι η Γερμανία για τον τουρκικό τουρισμό. Ενώ ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στην Τουρκία από τη Γερμανία ξεπέρασε το επίπεδο των 5 εκατομμυρίων το 2013, ο αριθμός αυτός ήταν 5,2 εκατομμύρια το 2014. Το 2015 καταρρίφθηκε το ρεκόρ με 5,5 εκατομμύρια. Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η χώρα το 2016 και αργότερα, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών μειώθηκε στα 3,8 εκατομμύρια. Αυξήθηκε σε 3,5 εκατομμύρια το 2017 και ξανά σε 4,5 εκατομμύρια το 2018. Φτάνοντας στο επίπεδο των 5 εκατομμυρίων το 2019, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών μειώθηκε σε 1,1 εκατομμύρια το 2020 λόγω της πανδημίας. Με τη μείωση των περιορισμών για την πανδημία το 2021, 3 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έκαναν διακοπές στην Τουρκία. Η άνοδος συνεχίστηκε τους πρώτους μήνες του 2022. Μέχρι το τέλος του 2022, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών αναμένεται να φτάσει ξανά σε υψηλά επίπεδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek