Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πρώτη μετά τον Ψυχρό Πόλεμο! Κάνουν τη μεγαλύτερη επένδυση

  • από
Πρώτη μετά τον Ψυχρό Πόλεμο!  Κάνουν τη μεγαλύτερη επένδυση
Πρώτη μετά τον Ψυχρό Πόλεμο!  Κάνουν τη μεγαλύτερη επένδυση

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι φέτος θα επενδυθούν 5 δισ. ευρώ στην άμυνα και περίπου 15 δισ. ευρώ θα επενδυθούν μέχρι το 2025 και ότι μετά το 2025 ο προϋπολογισμός θα αυξάνεται κατά 5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει αύξηση μισθών 8,5 τοις εκατό για τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων σε διάστημα τριών ετών και εφάπαξ πληρωμή 1.750 ευρώ για όλο το αμυντικό προσωπικό.

Ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Kajsa Ollongren δήλωσε σε δήλωσή του ότι το Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη επένδυση στις ολλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις από τον Ψυχρό Πόλεμο, με τον επιπλέον προϋπολογισμό. Υπογραμμίζοντας ότι οι παγκόσμιες απειλές και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, ο υπουργός Ollongren είπε: “Χτίζουμε μια ευέλικτη και έτοιμη για το μέλλον ένοπλες δυνάμεις επενδύοντας στους ανθρώπους, τον εξοπλισμό και τη συνεργασία μας. Η ενίσχυση της συνεργασίας θα κάνει την Ολλανδία ισχυρότερη και την Ευρώπη πιο ασφαλές», είπε.

Με τον εν λόγω επιπλέον προϋπολογισμό, προβλέπεται ότι η Ολλανδία θα αγοράσει 6 μαχητικά αεροσκάφη F-35, θα αυξήσει τον αριθμό των UAV τύπου MQ-9 Reaper από 4 σε 8 και θα εξαλείψει γενικές ελλείψεις εξοπλισμού.
Ο επιπλέον προϋπολογισμός σημαίνει επίσης ότι το 2024 και το 2025 η Ολλανδία θα φτάσει το 2% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούνται από τα μέλη του ΝΑΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek