Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πρώτη στις ΗΠΑ! 3D μεταμόσχευση αυτιού

  • από
Πρώτη στις ΗΠΑ!  3D μεταμόσχευση αυτιού
Πρώτη στις ΗΠΑ!  3D μεταμόσχευση αυτιού

Σε δήλωση που έκανε η εταιρεία, μια 20χρονη γυναίκα που γεννήθηκε με ένα μικρό και κακοσχηματισμένο δεξί αυτί έλαβε ένα εμφύτευμα αυτιού που κατασκευάστηκε με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Η εταιρεία 3DBio Therapeutics με έδρα το Queens ανέφερε ότι το δεξί αυτί, το οποίο πίεσε ο ασθενής χρησιμοποιώντας τα δικά του κύτταρα, ήταν πλήρως συμβατό με το αριστερό αυτί της γυναίκας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ανανεώνει τον χόνδρινο ιστό του μεταμοσχευμένου αυτιού τον Μάρτιο και θα του δώσει μια φυσική εμφάνιση και αίσθηση στο αυτί.

Οι ειδικοί εκτίμησαν ότι η μεταμόσχευση, η οποία αποτελεί μέρος της πρώτης κλινικής δοκιμής της εν λόγω τεχνολογίας, αντιπροσωπεύει επίσης μια εντυπωσιακή πρόοδο στον τομέα της μηχανικής ιστών.

Οι ειδικοί είπαν ότι αυτή η τεχνολογία είναι ένα βήμα όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία ατόμων με την ίδια πάθηση, η οποία είναι μια σπάνια γενετική ανωμαλία.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής σε πρώιμο στάδιο για άτομα με μικροτία (συνθήκες όπου το εξωτερικό αυτί είναι μικρό και κακοσχηματισμένο). Στην ουρά περιμένουν αυτή τη στιγμή άλλοι 11 ασθενείς. Η επέμβαση έγινε από τον Arturo Bonilla, ιδρυτή και διευθυντή του Microtia-Congenital Ear Deformity Institute με έδρα το Τέξας.

«Ως γιατρός που έχει θεραπεύσει χιλιάδες παιδιά με μικροτία σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο, καταλαβαίνω πολύ καλά τι μπορεί να σημαίνει αυτή η τεχνολογία για τους ασθενείς με μικροτία και τις οικογένειές τους», είπε ο Bonilla στο AFP.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το εμφύτευμα, που ονομάζεται «AuriNovo», θα αντικαταστήσει μια μέρα την τρέχουσα θεραπεία microtia.

Στην εν λόγω τεχνολογία, η διαδικασία συνίσταται στην τρισδιάστατη σάρωση του άλλου (αόρατου) αυτιού του ασθενούς, στη συνέχεια στη συλλογή δείγματος των κυττάρων του χόνδρου του αυτιού και στην επαρκή ενίσχυση τους.

Στη συνέχεια χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός εξωτερικού αυτιού πλήρους μεγέθους με τρισδιάστατη βιοεκτύπωση.

Οι τρέχουσες θεραπείες περιλαμβάνουν τη μεταμόσχευση χόνδρου είτε από τα πλευρά του ασθενούς είτε τη χρήση συνθετικών υλικών όπως το πορώδες πολυαιθυλένιο (PPE) για την αναμόρφωση του εξωτερικού αυτιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek