Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πρώτο κρούσμα ευλογιάς στην Πολωνία

  • από
Πρώτο κρούσμα ευλογιάς στην Πολωνία
Πρώτο κρούσμα ευλογιάς στην Πολωνία

Σύμφωνα με τα νέα του πολωνικού πρακτορείου ειδήσεων PAP, ο Πολωνός υπουργός Υγείας Adam Niedzielski επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα.

Ο υπουργός δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του ασθενούς ή τα στοιχεία του νοσοκομείου στο οποίο εισήχθη.

ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η Βραζιλία και η Πολωνία ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων. Σε δήλωση που έκανε η Γραμματεία Υγείας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αναφέρθηκε ότι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε σε έναν 41χρονο που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Αναφέρθηκε ότι ο ασθενής αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο Emilio Ribas και τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή βρίσκονται επίσης υπό παρακολούθηση.

Αναφέρθηκε ότι υπήρχε και ύποπτο κρούσμα ευλογιάς στην πόλη και ο ασθενής ήταν μια γυναίκα 26 ετών.

ΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ KOCA

Ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca επεσήμανε ότι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, που προκάλεσε πανικό στον κόσμο, δεν εμφανίζεται στην Τουρκία και είπε, «Ο ιός μεταδίδεται με έκκριση, όχι με μόλυνση σταγονιδίων. Επομένως, μια επιδημία δεν είναι πανδημία. Ας μην κάνουμε περιττή ατζέντα, ας μην κάνουμε τους πολίτες νευρικούς. Υπάρχουν όμως πολλοί ιοί που παρουσιάζουν συμπτώματα παρόμοια με την ευλογιά των πιθήκων. Ας μην λέμε κάθε παρόμοια εικόνα λουλούδι μαϊμού», προειδοποίησε.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑ

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Δρ. Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων ξεπέρασε τους χίλιους σε μη ενδημικές χώρες. Το CDC ενημέρωσε την προειδοποίησή του για τον ιό Monkeypox και αποφάσισε να ανεβάσει την προειδοποίηση στο επίπεδο 2. Σχετικά με το αν οι ταξιδιώτες πρέπει να φορούν μάσκες, το CDC χρησιμοποίησε την απόφασή του υπέρ των μασκών.

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εξαπλώθηκε σε άλλη χώρα

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εξαπλώθηκε σε άλλη χώρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek