Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς θα εξορυχθεί το ουκρανικό σιτάρι; – Last Minute World News

  • από
Πώς θα εξορυχθεί το ουκρανικό σιτάρι;  - Last Minute World News
Πώς θα εξορυχθεί το ουκρανικό σιτάρι;

ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑΙΣΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΙΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Πριν από τον πόλεμο, το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων που παρήγαγε η Ουκρανία, αρκετά για να θρέψει 400 εκατομμύρια ανθρώπους, εξαγόταν μέσω των «επτά» λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας της χώρας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP). Οκτώ μήνες πριν από την έναρξη της σύγκρουσης, σχεδόν 51 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι σιτηρών μεταφέρθηκαν από τα λιμάνια. Τον μήνα μετά την έναρξη του πολέμου, οι τιμές εξαγωγής του σιταριού και του καλαμποκιού αυξήθηκαν 22% και 20% αντίστοιχα, πέρα ​​από τις ραγδαίες αυξήσεις το 2021 και τις αρχές του 2022.

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΙΤΑΡΙ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του World Agricultural Production 2021-2022, η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία μοιράζονται τις τρεις πρώτες θέσεις μεταξύ των δέκα κορυφαίων χωρών που παράγουν το περισσότερο σιτάρι, εξαιρουμένης της συνολικής παραγωγής των χωρών της ΕΕ, ενώ η Ουκρανία βρίσκεται στην 6η θέση. με περίπου 33 εκατομμύρια τόνους και η Τουρκία βρίσκεται στη 10η θέση.

Δασική πυρκαγιά στη Σμύρνη

Δασική πυρκαγιά στη Σμύρνη

ΣΧΕΔΙΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Η Τουρκία και η Ιταλία εξέφρασαν ότι η Ουκρανία υποστηρίζει τη μεταφορά σιταριού, η οποία εκφράζεται σε περίπου 20 εκατομμύρια τόνους, με πλοία από την Οδησσό και άλλα λιμάνια στον Βόσπορο, που προστατεύονται από τη συνοδεία του ΟΗΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε δήλωσή του στις 15 Μαΐου: “Υπάρχει σχέδιο του ΟΗΕ. Υποστηρίζουμε αυτό το σχέδιο. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο του ΟΗΕ είναι ένα βιώσιμο σχέδιο. Το εξήγησα στον Λαβρόφ κατά τη συνάντησή μας στην Άγκυρα. Από την άλλη πλευρά , περιμένουμε απαντήσεις από τη Ρωσία.” Εάν υπάρξει τετραμερής συνάντηση, όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού που θα δημιουργηθεί και του ελέγχου του, θα συζητηθούν λεπτομερώς εδώ. Θα είναι εδώ στην Τουρκία, τον ΟΗΕ, τη Ρωσία και την Ουκρανία Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες όλων. Ασφαλείς γραμμές, ασφαλείς ζώνες αντί για εκκαθάριση ναρκών. Εάν υπάρξει θετική απάντηση, θα πραγματοποιήσουμε την 4-σύσκεψη στην Κωνσταντινούπολη», είπε.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρία του ΥΚΣ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρία του ΥΚΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΚΡΟΝ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε τη Ρουμανία στις αρχές της εβδομάδας, δήλωσε ότι η Οδησσός απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Ρουμανία και ότι ο ποταμός Δούναβης και το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι προσβάσιμα μέσω της Ρουμανίας. Ο Μακρόν τόνισε ότι το σχέδιο της Ρουμανίας θα είναι ταχύτερο.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι θα κατασκευαστούν προσωρινά σιλό κατά μήκος των Πολωνο-Ουκρανικών συνόρων ως λύση στην αυξανόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι αυτή η λύση θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει τη Ρωσία να φτάσει στο σιτάρι.

Κοινή χρήση του '1453' από τον Elon Musk

Κοινή χρήση του ‘1453’ από τον Elon Musk

ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ «ΠΛΑΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ», η ΕΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΪΟΥ

Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι στις 13 Μαΐου σχεδιάζεται να απομακρυνθούν 20 εκατομμύρια τόνοι σιταριού από τη χώρα οδικώς και σιδηροδρομικώς. Ωστόσο, έχει δηλωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των σιδηροδρόμων της Ουκρανίας και των σιδηροδρόμων των χωρών της ΕΕ που «διαφορετικού πλάτους σιδηροδρομικών μεταφορών», παρατείνοντας τη μεταφορά των προϊόντων από άποψη χρόνου και διαδικασίας. Μεταξύ άλλων προβλημάτων, εμφανίστηκαν χρόνοι αναμονής έως και 30 ημερών καθώς παρατείνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στις συνοριακές διελεύσεις.

ΡΩΣΙΑ: ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε στο άρθρο του στις 16 Ιουνίου ότι η Ρωσία έγινε στόχος στην κρίση του σιταριού και σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO). Επί του παρόντος δεν υπάρχει φυσική έλλειψη τροφίμων στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα με τη διανομή των αγροτοβιομηχανικών προϊόντων και την παράδοσή τους στους καταναλωτές.

Τονίζοντας ότι η κρίση των αγροτικών προϊόντων χρονολογείται από το 2020, ο Αντόνοφ είπε: «Είκοσι εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, που υποτίθεται ότι είναι έτοιμοι για αποστολή από λιμάνια της Ουκρανίας, για τα οποία μιλάνε συνεχώς οι λεγόμενοι εταίροι μας, αντιπροσωπεύουν λιγότερο από 1 τοις εκατό του συνολικού όγκου της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων. Η καθυστέρηση στις εξαγωγές σιταριού δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «καταστροφική» εξέλιξη της γενικής κατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.