Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς ο ιός της σαλμονέλας μόλυνε το Kinder; Δήλωση από τη διάσημη εταιρεία

  • από
Πώς ο ιός της σαλμονέλας μόλυνε το Kinder;  Δήλωση από τη διάσημη εταιρεία
Πώς ο ιός της σαλμονέλας μόλυνε το Kinder;  Δήλωση από τη διάσημη εταιρεία

Η πηγή του ιού της σαλμονέλας, που εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και μόλυνε περισσότερα από 100 παιδιά, έγινε ξεκάθαρη. Διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 324 άνθρωποι από 12 διαφορετικές χώρες μολύνθηκαν με βακτήρια Salmonella λόγω του βακτηρίου Salmonella που εμφανίστηκε στο Kinder Surprise και σε άλλα προϊόντα της σοκολατοποιίας Ferrero. Η ασθένεια επηρέασε περισσότερο τα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Οι μισοί από αυτούς νοσηλεύτηκαν.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο με 102 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στη Γαλλία, 73 άνθρωποι μολύνθηκαν από βακτήρια σαλμονέλας.

Τουλάχιστον 62 άτομα στο Βέλγιο μολύνθηκαν από βακτήρια σαλμονέλας από προϊόντα Ferrero, ενώ 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γερμανία και την Ιρλανδία. Στην Ελβετία, 41 άτομα μολύνθηκαν από το βακτήριο σε σχέση με σοκολάτες που παράγει η Ferrero, ενώ επιβεβαιωμένες λοιμώξεις βρέθηκαν επίσης στην Ολλανδία, την Αυστρία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Σουηδία, την Ισπανία και τη Νορβηγία.

Σε ποιες χώρες υπάρχει ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων;

Σε ποιες χώρες υπάρχει ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων;

ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ KINDER

Σε δήλωσή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο Nicolas Neykov, ο οποίος είπε ότι εντόπισαν πώς ο ιός εισήλθε στο εργοστάσιο Arlon στο Βέλγιο, όπου εμφανίστηκε, δήλωσε ότι η μόλυνση προκλήθηκε από ένα φίλτρο στη δεξαμενή λαδιού γάλακτος του εργοστασίου: «Ο ιός έφτασε εκεί είτε μέσω μολυσμένων πρώτων υλών στο παρελθόν είτε μεταδόθηκε επίσης από εργαζόμενους».

«Κλείσαμε το εργοστάσιο, το ξανανοίξαμε όταν οι δοκιμές βγήκαν αρνητικές»

Η εταιρεία επικρίθηκε έντονα γιατί δεν έκλεισε το εργοστάσιο της Arlon στις 15 Δεκεμβρίου, όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά σαλμονέλα.

Ο Neykov υποστήριξε ότι το εργοστάσιο ήταν κλειστό.

Μυστηριώδης δήλωση ηπατίτιδας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Μυστηριώδης δήλωση ηπατίτιδας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

«Στις 15 Δεκεμβρίου σταματήσαμε όλες τις γραμμές παραγωγής, πετάξαμε αυτές που παράχθηκαν. Όλες οι δοκιμές μας τις επόμενες μέρες ήταν αρνητικές, οπότε ανοίξαμε ξανά το εργοστάσιο».

“Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ”

Επισημαίνοντας ότι είχαν ανακληθεί πολλά προϊόντα, ο Neykov δήλωσε ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη «ανάκληση προϊόντων» της τελευταίας εικοσαετίας.

Περισσότεροι από 3.000 τόνοι προϊόντων Kinder αποσύρθηκαν από την αγορά μόνο στη Γαλλία.

“60 τοις εκατό των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ μάρκα”

Την περίοδο του Πάσχα, που έγιναν οι περισσότερες πωλήσεις σοκολάτας, η εταιρεία έχασε το 40% του τζίρου της και η ζημιά στο τέλος του έτους θα είναι περίπου δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το 60% των καταναλωτών δεν εμπιστεύεται πλέον αυτή τη μάρκα. Στο σκάνδαλο υγείας, περισσότερα από 100 παιδιά μολύνθηκαν από τον ιό της σαλμονέλας, εκ των οποίων τα 81 μόνο στη Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek