Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ρωγμή της Ρωσίας στην ΕΕ! Αποτυχία επίτευξης συμφωνίας

  • από
Ρωγμή της Ρωσίας στην ΕΕ!  Αποτυχία επίτευξης συμφωνίας
Ρωγμή της Ρωσίας στην ΕΕ!  Αποτυχία επίτευξης συμφωνίας

Ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η ΕΕ συνεχίζει να συζητά το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τις Εξωτερικές Σχέσεις και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Josep Borrell δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου, ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία για το 6ο πακέτο κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνουν το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.«Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα», είπε.

Δηλώνοντας ότι η σημερινή συνάντηση ξεκαθάρισε ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Ουγγαρία με την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου, ο Μπορέλ είπε: «Η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας δεν ήταν καν στην ημερήσια διάταξη σήμερα, γιατί ξέραμε ότι δεν ήταν δυνατό. Ο λόγος για τον οποίο ορισμένα κράτη μέλη ήταν διστακτικά ήταν η απαγόρευση του πετρελαίου: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα άλλα στοιχεία του πακέτου κυρώσεων», είπε.

Ο Μπορέλ δήλωσε ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν να παράσχουν επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των αγορών όπλων της Ουκρανίας και ότι τα συνολικά χρήματα που διατέθηκαν από την ΕΕ για το σκοπό αυτό έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΕ σχεδιάζει να απαγορεύσει όλες τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία έως το τέλος του τρέχοντος έτους και να αφαιρέσει τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, τη Sberbank, από το σύστημα SWIFT.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε την Τετάρτη ότι θα εγκρίνει τις κυρώσεις της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο εάν η ΕΕ βρει λύση στα προβλήματα που θα δημιουργήσει η απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου στην Ουγγαρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek