Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σημαντική απόφαση από τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον: Έγινε υπήκοος Γαλλίας!

  • από
Σημαντική απόφαση από τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον: Έγινε υπήκοος Γαλλίας!
Σημαντική απόφαση από τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον: Έγινε υπήκοος Γαλλίας!

Μιλώντας στο βελγικό ειδησεογραφικό site BFMTV, ο Stanley Johnson είπε ότι πήρε αυτή την απόφαση για να διατηρήσει τους δεσμούς του με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Το γραφείο του πρωθυπουργού χαρακτήρισε την απόφαση του Στάνλεϊ Τζόνσον να αποδεχθεί τη γαλλική υπηκοότητα ως «προσωπική απόφαση».

Ο 81χρονος Στάνλεϊ Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτηση για τη γαλλική υπηκοότητα τον Δεκέμβριο του 2020, έναν μήνα πριν αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ.

Το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι η αίτηση του Τζόνσον, που κατατέθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021, έγινε δεκτή την Τετάρτη.

Λέγοντας ότι είναι «πολύ χαρούμενος» την Παρασκευή, ο Stanley Johnson είπε: «Βλέπω τον εαυτό μου ως μέλος της ΕΕ για άλλη μια φορά, αυτό είναι πολύ καλό».

Δήλωσε ότι η γιαγιά του και ολόκληρη η οικογένειά του ήταν Γαλλίδες και συνέχισε:

«Έτσι, η επιστροφή ενός κομματιού της ταυτότητάς μου είναι κάτι πολύ πολύτιμο για μένα».

Κανονικά, σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, ένα τέκνο οικογένειας Γάλλου πολίτη δεν μπορεί να αποκτήσει τη γαλλική ιθαγένεια εάν η οικογένεια έχει ζήσει εκτός Γαλλίας για περισσότερα από 50 χρόνια χωρίς να ασκεί τα δικαιώματα ιθαγένειας.

Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι το δικαίωμα του Τζόνσον στη γαλλική υπηκοότητα ισχύει βάσει της εξαίρεσης που χορηγείται σε όσους αποδεικνύουν τη σχέση τους με τη χώρα για «πολιτιστικούς, επαγγελματικούς, οικονομικούς ή οικογενειακούς λόγους».

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι η εν λόγω υπηκοότητα χορηγήθηκε μόνο σε αυτόν και ότι δεν περιλαμβάνει μέλη της οικογένειας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ηγήθηκε της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, γνωστή και ως Brexit.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, του οποίου η μητέρα είναι Γαλλίδα, ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, σε αντίθεση με τον γιο του.

Ωστόσο, ο Στάνλεϊ Τζόνσον άλλαξε αργότερα γνώμη, λέγοντας ότι ήταν «ώρα να απαλλαγούμε από την ΕΕ».

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, εγγονός του τελευταίου υπουργού Εσωτερικών (Υπουργός Εσωτερικών) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Αλί Κεμάλ, υπηρέτησε ως βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταξύ 1979-1984.

Μετά το Brexit, σημειώθηκε αύξηση στην απόκτηση υπηκοότητας άλλης χώρας της ΕΕ από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2015, 1.826 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου απέκτησαν την υπηκοότητα της ΕΕ, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 13.141 το 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek