Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σολτς: «Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο»

  • από
Σολτς: «Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο»
Σολτς: «Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο»

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πραγματοποίησε ομιλία την τελευταία ημέρα της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας. Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός Scholz είπε: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 δεν σημαίνει ότι η σύγκρουση έχει ξεσπάσει πουθενά στην Ευρώπη. Εδώ, μια μεγάλη πυρηνική δύναμη ισχυρίζεται ότι έχει επανασχεδιάσει τα σύνορα. Ο Πούτιν θέλει να επιστρέψει σε μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων όπου ο ισχυρότερος υπαγορεύει το σωστό και όπου η ελευθερία, η κυριαρχία και η αυτοδιάθεση δεν ανήκουν σε όλους. Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός. Αυτή η κατάσταση μας έχει φέρει πιο κοντά ο ένας στον άλλον».

Δηλώνοντας ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Scholz είπε: «Μόνο το κράτος της Ουκρανίας δεν κινδυνεύει. Είμαστε έτοιμοι για διεθνή συνεργασία, ώστε δύο καταστροφικοί παγκόσμιοι πόλεμοι να μην επαναληφθούν ποτέ. Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και είμαι βέβαιος ότι δεν θα κερδίσει. «Αυτός ο πόλεμος είναι ο πόλεμος του Πούτιν και έχει ήδη χάσει όλους τους στρατηγικούς του στόχους», είπε.

«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός Scholz δήλωσε ότι η πιθανότητα κατάληψης ολόκληρης της Ουκρανίας από τη Ρωσία είναι χαμηλή και είπε: «Επίσης, ενθαρρύνουμε ενεργά την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Οι υποσχέσεις που δίνονται πρέπει να τηρηθούν το συντομότερο δυνατό. Η βαρβαρότητα του ρωσικού πολέμου έχει φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στην Ευρώπη από ποτέ. Η Σουηδία και η Φινλανδία θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Χαιρετίζουμε την είσοδο αυτών των δύο φιλικών χωρών, που έχουν αποσυνδεθεί εδώ και χρόνια, στο ΝΑΤΟ», είπε. Ο Scholz είπε επίσης στην ομιλία του: «Ο Πούτιν υποτίμησε τη δύναμη της G7, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έχουμε επιβάλει αυστηρότερες και ευρύτερες κυρώσεις στη Ρωσία από ποτέ. «Το κόστος των κυρώσεων μας στον Πούτιν είναι τεράστιο και αυξάνεται μέρα με τη μέρα», είπε.

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ»

Ο καγκελάριος Scholz δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία στέλνει όπλα σε εμπόλεμη ζώνη και είπε: «Η Γερμανία στέλνει όπλα, συμπεριλαμβανομένου βαρέως εξοπλισμού, σε εμπόλεμη ζώνη για πρώτη φορά. Ο Πούτιν θα θελήσει να διαπραγματευτεί σοβαρά την ειρήνη μόνο εάν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να σπάσει την άμυνα της Ουκρανίας. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Αυτή η υποστήριξη συντονίζεται στενά με τους εταίρους και τους συμμάχους μας. Δεν κάνουμε τίποτα που θα έκανε το ΝΑΤΟ συμβαλλόμενο μέρος σε έναν πόλεμο. Το να γίνει κόμμα του ΝΑΤΟ θα τροφοδοτήσει την άμεση σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων. «Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και να σταματήσουμε τον πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν», είπε. Ο Scholz είπε επίσης στην ομιλία του ότι συνεργάζονται μεταξύ των χωρών της ΕΕ ώστε η Ευρώπη να μην εξαρτάται από την ενέργεια της Ρωσίας.

Αποκαλύφθηκε μυστικός λογαριασμός της κόρης του Πούτιν

Αποκαλύφθηκε μυστικός λογαριασμός της κόρης του Πούτιν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek