Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Στέλνοντας τη Χέλγκα και τον Ζοχάρ στη Σελήνη

  • από
Στέλνοντας τη Χέλγκα και τον Ζοχάρ στη Σελήνη
Στέλνοντας τη Χέλγκα και τον Ζοχάρ στη Σελήνη

Η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) ανακοίνωσε ότι θα στείλει δύο άψυχα «θηλυκά» μανεκέν στο διάστημα ως μέρος του σχεδίου της να στείλει γυναίκες αστροναύτες στη Σελήνη για πρώτη φορά πριν από το 2025.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για 3600 επιπλέον δείκτες!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για 3600 επιπλέον δείκτες!

Τα ανδρείκελα, που ονομάζονται “Helga” και “Zohar”, θα εκτοξευθούν στη Σελήνη τον Αύγουστο ως μέρος της δοκιμής πτήσης χωρίς πληρώματα “Artemis I” του διαστημικού σκάφους Orion από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα για τη διερεύνηση των κινδύνων της διαστημικής ακτινοβολίας για γυναίκες. αστροναύτες. Αναφέρεται ότι οι Helga και Zohar, που αποτελούν μέρος του πειράματος “MARE” που σχεδιάστηκε από το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR), κατασκευάζονται με “υλικά ισοδύναμα ιστού μεταβλητής πυκνότητας” που μιμούνται τις αναλογίες του γυναικείου σώματος, συμπεριλαμβανομένων των οστών και του μαλακού ιστός. Τα μανεκέν, τα οποία θα παρακολουθούνται από περισσότερους από 10 χιλιάδες αισθητήρες και 34 ενεργούς ανιχνευτές ακτινοβολίας, θα παρουσιάσουν σημαντικά δεδομένα για την ακτινοβολία στη NASA.

Οι αισθητήρες θα τοποθετηθούν

Σύμφωνα με τα νέα της Milliyet, αναφέρθηκε ότι οι αισθητήρες θα τοποθετηθούν στο σώμα των μανεκέν, στο στήθος, στο στομάχι, στη μήτρα και στο μυελό των οστών, που είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές των γυναικών στην ακτινοβολία. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η Helga φέρεται να πάει στη Σελήνη απροστάτευτη, ενώ ο Zohar φέρεται να φοράει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο γιλέκο προστασίας από την ακτινοβολία που ονομάζεται “AstroRad” από υλικό πολυαιθυλενίου για να μπλοκάρει καλύτερα τα επιβλαβή πρωτόνια στο διάστημα. Έτσι, συγκρίνοντας τα δύο δεδομένα, οι επιστήμονες θα καθορίσουν πόσο καιρό το γιλέκο μπορεί να προστατεύσει έναν αστροναύτη από την έκθεση σε επιβλαβή ακτινοβολία.

Η NASA θα στείλει φωτογραφίες γυμνών ανθρώπων στο διάστημα για να δελεάσει εξωγήινους

Η NASA θα στείλει φωτογραφίες γυμνών ανθρώπων στο διάστημα για να δελεάσει εξωγήινους

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ειδικούς του DLR, το γυναικείο σώμα είναι πιο ευαίσθητο στην ακτινοβολία σε όργανα όπως το στήθος από το ανδρικό σώμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακτινοβολία έχει υψηλότερο κίνδυνο να προκαλέσει καρκίνο στις γυναίκες. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει προηγουμένως μετρήσεις ακτινοβολίας με συγκεκριμένο φύλο χρησιμοποιώντας ανδρείκελα στο διάστημα. Η τελευταία επανδρωμένη πτήση στη Σελήνη ήταν το 1972 στο πλαίσιο της αποστολής «Apollo 17».

Η Helga θα πετάξει στη Σελήνη απροστάτευτη, ενώ ο Zohar θα φορέσει ένα γιλέκο προστασίας από την ακτινοβολία που ονομάζεται AstroRad.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek