Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Στα μωρά της Ουκρανίας θα δοθεί ρωσική υπηκοότητα!

  • από
Στα μωρά της Ουκρανίας θα δοθεί ρωσική υπηκοότητα!
Στα μωρά της Ουκρανίας θα δοθεί ρωσική υπηκοότητα!

Ενώ οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται, αναφέρθηκε ότι σε ορισμένες περιοχές που κατέχονται από τη Ρωσία, τα νεογέννητα μωρά θα λαμβάνουν ρωσική υπηκοότητα. Στις ειδήσεις στα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι η Ρωσία θα δώσει τη ρωσική υπηκοότητα σε νεογέννητα μωρά στις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα της Ουκρανίας, που είναι κατεχόμενες από τη Ρωσία, και ότι η εν λόγω διαδικασία ιθαγένειας θα βασίζεται στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Kirill Stremousov, αντιπρόεδρος της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία διοίκησης στην περιοχή Kherson, δήλωσε ότι από τις 16 Φεβρουαρίου, στα νεογέννητα θα χορηγείται «αυτόματα» η ρωσική υπηκοότητα.

Ο Vladimir Rogov, μέλος της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία διοίκησης στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ότι η εντολή για τη χορήγηση ρωσικής υπηκοότητας σε νεογέννητα μωρά προήλθε από το γραφείο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον περασμένο Μάιο, ο Πούτιν εξέδωσε διάταγμα που απλοποιεί τη διαδικασία απόκτησης ρωσικής υπηκοότητας για τους κατοίκους των περιοχών Zaporozhian και Kherson. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισε το διάταγμα ως προσπάθεια της Ρωσίας να «ενσωματώσει αναγκαστικά» τμήματα του εδάφους της Ουκρανίας και δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει τα ρωσικά διαβατήρια που εκδίδονται στις εν λόγω περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek