Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Στην Ουκρανία θα βρίσκεται στο τέλος του μήνα η HIMARS από τις ΗΠΑ

  • από
Στην Ουκρανία θα βρίσκεται στο τέλος του μήνα η HIMARS από τις ΗΠΑ
Στην Ουκρανία θα βρίσκεται στο τέλος του μήνα η HIMARS από τις ΗΠΑ

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και ο αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μίλι πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση της Ομάδας Άμυνας της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, με τη συμμετοχή 51 χωρών.

Ο Όστιν είπε ότι στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας για όπλα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της υποστήριξης προς την Ουκρανία, πυρομαχικά εκτοξευτών πολλαπλών κάννων (MRLS), 18 οβίδες τύπου M777 και τα τακτικά οχήματα για τη ρυμούλκησή τους, 36 χιλιάδες οβίδες των 155 χιλιοστών. shells, 2 Harpoon coastal Το αμυντικό σύστημα ανακοίνωσε ότι διαθέτει χιλιάδες ραδιόφωνα, συσκευές καθυστερημένης όρασης, θερμικές συσκευές και άλλο οπτικό εξοπλισμό. «Θα εμβαθύνουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες που μας προστατεύει όλους», είπε ο Όστιν.

Τα HIMARS θα βρίσκονται στην Ουκρανία μέχρι το τέλος αυτού του μήνα
Ο Milley, από την άλλη, δήλωσε ότι το HIMARS, ένα σύστημα εκτόξευσης πυραύλων πολλαπλών καναλιών, θα μεταφερθεί στην Ουκρανία με τα πυρομαχικά του και το εκπαιδευμένο προσωπικό του μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, προσθέτοντας ότι τα HIMARS είναι κάτι παραπάνω από ακριβείας σε στόχους 70 χιλιομέτρων. μακριά, πολύ πιο μακριά από τα συστήματα πυροβολικού που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ουκρανία.Επισήμανε ότι θα μπορούσε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο.

Ο Milley ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εκπαίδευσαν 60 Ουκρανούς για το HIMARS και 420 Ουκρανικό προσωπικό για οβίδες M777, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα. Ο Milley δήλωσε επίσης ότι οι χώρες που συμμετείχαν στη συνάντηση παρείχαν στην Ουκρανία 97 χιλιάδες αντιαρματικά συστήματα.
Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι συμφώνησαν να προμηθεύσουν τα συστήματα HIMARS αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskiy ότι τα όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek