Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Στη Γερμανία, η τρομοκρατική οργάνωση PKK συγκέντρωσε φόρο 16 εκατ. 700 χιλιάδες ευρώ

  • από
Το συγκρότημα K-pop BTS εφιστά την προσοχή στα εγκλήματα μίσους κατά της Ασίας στον Λευκό Οίκο
Στη Γερμανία, η τρομοκρατική οργάνωση PKK συγκέντρωσε φόρο 16 εκατ. 700 χιλιάδες ευρώ

Η εσωτερική μονάδα πληροφοριών της Γερμανίας, η Ομοσπονδιακή Οργάνωση Συνταγματικής Προστασίας (BfV), έδωσε εκτενή κάλυψη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK στην έκθεσή της για το 2021. Στην έκθεση, που ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Βερολίνο, τονίστηκε ότι το PKK δεν αφαιρέθηκε από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι συνεχίζει να ασκεί τις δραστηριότητές του.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 2021 ΤΟ PKK ΜΑΖΕΨΕ 16 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τονίζοντας ότι το PKK διεξάγει δραστηριότητες προπαγάνδας στη Γερμανία με τον ισχυρισμό ότι είναι ο μόνος εκπρόσωπος του κουρδικού λαού, η έκθεση ανέφερε ότι συγκέντρωσε περίπου 16 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ το 2021 με το όνομα εκστρατεία δωρεών, περισσότερο φόρο τιμής από πριν από ένα χρόνο. Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος του BfV Thomas Haldenwang δήλωσε ότι το ποσό του φόρου τιμής που συγκέντρωσε η τρομοκρατική οργάνωση σε ολόκληρη την Ευρώπη εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ και δήλωσε ότι το PKK χρησιμοποίησε τα χρήματα που συγκέντρωσε για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στην Τουρκία.

Στην έκθεση, η οποία αναφέρει ότι η απειλή του PKK για ενέργειες κατά τουρκικών στόχων στη Γερμανία συνεχίζεται, 295 άτομα από τη Γερμανία πήγαν στις χώρες της Μέσης Ανατολής για να ενταχθούν στις τάξεις του PKK από το 2013 έως σήμερα, 30 από αυτούς πέθαναν σε αυτές τις περιοχές και 150 άτομα επέστρεψε στη Γερμανία.μεταφέρθηκε.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 14.500 ΜΕΛΗ του PKK ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην έκθεση αναφέρθηκε ότι το PKK είναι χωρισμένο σε 4 περιοχές, 9 πολιτείες και 31 περιφέρειες στη Γερμανία και ότι μεταξύ αυτών υπάρχει ηγέτης, δηλώνοντας ότι έχει 14.500 μέλη στη Γερμανία και ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μέλη των εξτρεμιστικών ξένων οργανώσεων στη Γερμανία.

Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ PKK

Ενώ η έκθεση ανέφερε ότι η βία εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική επιλογή στην ιδεολογία του PKK, οι κύριες δραστηριότητες του PKK στη Γερμανία συνοψίζονται ως παροχή υλικοτεχνικής και οικονομικής υποστήριξης στην οργάνωση, απόκτηση νέων μελών και οργάνωση συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

«Το ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φίσερ, από την άλλη, χρησιμοποίησε τη φράση «Το PKK είναι διεθνής τρομοκρατική οργάνωση» και δήλωσε ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης θα συνεχιστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek