Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι αντάρτες καταλαμβάνουν μια συνοριακή πόλη

  • από
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι αντάρτες καταλαμβάνουν μια συνοριακή πόλη
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, οι αντάρτες καταλαμβάνουν μια συνοριακή πόλη

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η ομάδα ανταρτών που ονομάζεται M23 κατέλαβε την πόλη Μπουναγκάνα στην περιοχή Ρουτγκόγκα της επαρχίας Βόρειου Κίβου, στα σύνορα με την Ουγκάντα ​​στα ανατολικά της χώρας. Αφού η ομάδα ανταρτών κατέλαβε την πόλη, 30.000 άνθρωποι φέρεται να κατέφυγαν στην Ουγκάντα ​​λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην περιοχή.

«Τα στρατεύματά μας ελέγχουν την πόλη Μπουναγκάνα από το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της M23 Willy Ngoma σε δήλωση. Δηλώνοντας ότι στόχος τους δεν ήταν να καταλάβουν την πόλη, αλλά μετά από επανειλημμένες επιθέσεις από τον στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και τις συμμαχικές ομάδες, ο Ngoma είπε: «Ζητάμε από τον Πρόεδρο Felix Tshisekedi για άλλη μια φορά να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να τερματίσει τη βία που προκαλείται από αυτόν τον άχρηστο πόλεμο. και να ξεκινήσουμε απευθείας διαπραγματεύσεις με το κίνημά μας», είπε.

Ο στρατηγός Sylvain Ekenge, εκπρόσωπος της στρατιωτικής κυβέρνησης του Βόρειου Κίβου, δήλωσε σε δήλωσή του ότι δεν έχει ακόμη καμία πληροφορία για την Bunagana. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις της με το M23 στην Κένυα τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Shaffiq Sekandi, περιφερειακός αξιωματούχος στην περιοχή Kisoro της Ουγκάντα, είπε στον Τύπο ότι περισσότεροι από 30.000 πρόσφυγες και 137 στρατιώτες πέρασαν στην Ουγκάντα ​​λόγω των συγκρούσεων.

Στη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), αναφέρθηκε ότι 25.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη βία και πέρασαν στην Ουγκάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek