Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συμφωνήθηκε τριπλή συμμαχία: Θα αναπτύξουν υπερηχητικούς πυραύλους

  • από
Συμφωνήθηκε τριπλή συμμαχία: Θα αναπτύξουν υπερηχητικούς πυραύλους
Συμφωνήθηκε τριπλή συμμαχία: Θα αναπτύξουν υπερηχητικούς πυραύλους

Η σημερινή συνάντηση του Συμφώνου AUKUS, το οποίο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους για την προμήθεια πυρηνικών υποβρυχίων στην Αυστραλία για τη διασφάλιση της ασφάλειας της περιοχής Ινδο-Ειρηνικού, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του Αυστραλιανού Πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον. Οι τρεις χώρες συμφώνησαν να επεκτείνουν το σύμφωνο και να συνεργαστούν σε ορισμένα ζητήματα, ιδίως στην ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων και δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Σε κοινή δήλωση των τριών χωρών, αναφέρθηκε ότι αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί η συνεργασία για υπερηχητικούς πυραύλους στη συμφωνία ως μέρος της αυξημένης στρατιωτικοποίησης μετά τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση, οι τρεις χώρες δεσμεύτηκαν επίσης να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της ανταλλαγής δεδομένων, της αμυντικής καινοτομίας, της τεχνητής νοημοσύνης, των κβαντικών τεχνολογιών, των προηγμένων κυβερνοχώρων και των υποβρυχίων δυνατοτήτων.

Ενώ είναι γνωστό ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους στις επιθέσεις του στην Ουκρανία, η Κίνα, μια από τις πιο κοντινές χώρες στη Ρωσία, πραγματοποίησε δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων που παρήγαγε η ίδια. Παρόλο που οι ΗΠΑ δοκίμασαν τον δικό τους υπερηχητικό πύραυλο τον περασμένο μήνα, δεν έχουν ακόμη επιτύχει σε αυτήν την τεχνολογία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία δεν έχουν λάβει ακόμη καμία πρωτοβουλία ως προς αυτό.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι όπλα που μπορούν να ταξιδεύουν με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, είναι ελιγμοί και μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα. Δεν υπάρχει ακόμη αμυντικό σύστημα που να μπορεί να αντέξει υπερηχητικούς πυραύλους με τη σημερινή τεχνολογία λόγω της υψηλής ταχύτητας προόδου τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek