Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συναγερμός κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα… Αυξάνονται οι απώλειες ζωής

  • από
Συναγερμός κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα... Αυξάνονται οι απώλειες ζωής
Συναγερμός κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα... Αυξάνονται οι απώλειες ζωής

Μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος Covid-19 στη Βόρεια Κορέα την περασμένη Πέμπτη, ο φόβος για το ξέσπασμα του Covid-19 στη χώρα αυξάνεται.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα στη Βόρεια Κορέα, 15 άνθρωποι πέθαναν και 296 χιλιάδες 180 άτομα διαγνώστηκαν με συμπτώματα πυρετού.

Με την τελευταία εξέλιξη, ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από υψηλό πυρετό στη χώρα με πληθυσμό 26 εκατομμυρίων ανήλθε σε 820 χιλιάδες 620, ενώ ο αριθμός των θανάτων από υψηλό πυρετό έφτασε τους 42.

Αν και δεν κοινοποιήθηκαν πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των θετικών ασθενών, οι ειδικοί τόνισαν ότι εκτιμάται ότι η Βόρεια Κορέα δεν μπορούσε να δοκιμάσει τους πολίτες της λόγω έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού.

Ενώ υπάρχει ανησυχία για ανθρωπιστική κρίση για τη Βόρεια Κορέα, οι πολίτες της οποίας πιστεύεται ότι δεν είναι εμβολιασμένοι, υπάρχουν ανησυχίες ότι μπορεί να προκύψουν μαζικοί θάνατοι εάν τα εμβόλια, τα φάρμακα και άλλες ιατρικές προμήθειες δεν αποσταλούν γρήγορα.

Ισχυρίζοντας ότι δεν έχει σημειωθεί μόλυνση στη χώρα από την αρχή της επιδημίας Covid-19, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στη χώρα.

Ενώ ανακοινώθηκε ότι η μόλυνση ήταν η μετάλλαξη Omicron του Covid-19, δηλώθηκε ότι κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για οποιαδήποτε επιδημία. Ενώ ο πρώτος θάνατος από τον Covid-19 επιβεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή, αναφέρθηκε ότι παρατηρήθηκε υψηλός πυρετός σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους ασθενείς.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, από την άλλη πλευρά, επικρίθηκε δημόσια ότι «η ταχεία εξάπλωση του συμπτώματος της πυρκαγιάς στην περιοχή της πρωτεύουσας δείχνει την αδυναμία του συστήματος πρόληψης επιδημιών που χρησιμοποιείται σήμερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek