Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σφαγή σε σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ: Τι είναι γνωστό για τον δράστη;

  • από
Σφαγή σε σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ: Τι είναι γνωστό για τον δράστη;
Σφαγή σε σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ: Τι είναι γνωστό για τον δράστη;

Αναφέρθηκε ότι 4 από αυτούς που πυροβολήθηκαν εργάζονταν σε σούπερ μάρκετ, ενώ μεταξύ των νεκρών ήταν και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος ήταν φύλακας και προσπάθησε να επέμβει στον δράστη.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως ένας 18χρονος λευκός άνδρας ονόματι Payton Gendron.

(Φωτογραφία/AP/The Buffalo News: Suspect Payton Gendron)

Αυτόπτες μάρτυρες μοιράστηκαν την πληροφορία ότι ο δράστης φορούσε ρούχα και πανοπλίες στρατιωτικού τύπου.

ΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΕΡΕΥΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΜΙΣΟΥΣ

Σύμφωνα με τα νέα στο Euronews, οι αρχές δήλωσαν ότι 11 από τα 13 άτομα που στόχευσε ο δράστης, που προέρχονταν από έξω από την πόλη του Μπάφαλο, ήταν μαύροι.

Δηλώνοντας ότι ο δράστης μπήκε στο σούπερ μάρκετ με ένα τουφέκι και άνοιξε πυρ, οι αρχές δήλωσαν ότι το περιστατικό ήταν ρατσιστική επίθεση και για την επίθεση ξεκίνησε έρευνα για εγκλήματα μίσους.

ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Αποδείχθηκε ότι ο ύποπτος μετέδωσε την επίθεση, η οποία φέρεται να έγινε με ρατσιστικό κίνητρο, ζωντανά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitch.

Μετά την επίθεση, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitch ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε το βίντεο.

Ο ΕΠΙΘΕΤΗΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΟΥ

Ο Φλιν είπε ότι διεξάγουν επίσης τρομοκρατική έρευνα για την επίθεση.

Ο δράστης Payton Gendron, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή και δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για δεύτερη φορά στις 17 Μαΐου στις 9.30 π.μ. τοπική ώρα.

Η αστυνομία εξετάζει το διαδικτυακό μανιφέστο, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει στον δράστη.

Από την άλλη, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το μανιφέστο που θεωρείται ότι ανήκει στον δράστη και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το μανιφέστο, το οποίο είναι 180 σελίδων και πιστεύεται ότι γράφτηκε από τον δράστη, αναφέρει ότι «οι πολιτικές ελίτ χρησιμοποιούν τη μετανάστευση και άλλες πολιτικές για να μειώσουν τον λευκό πληθυσμό και το σχέδιο του επιτιθέμενου να σκοτώσει όσους μαύρους δυνατό» περιλαμβάνεται.

Στο μανιφέστο, ο επιτιθέμενος περιγράφει τον εαυτό του ως «φασίστα, λευκή υπεροχή και ρατσιστή».

Στο μανιφέστο του επιτιθέμενου αναφέρεται ότι άρχισε να περιηγείται στον ιστότοπο “4chan” από πλήξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020 και αρχικά συνάντησε όπλα και στη συνέχεια γραφήματα που υποστηρίζουν την υπεροχή του λευκού στον ιστότοπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek