Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σχέδιο Β για την ενεργειακή κρίση από τη Γερμανία: Άνθρακας αντί για αέριο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

  • από
Σχέδιο Β για την ενεργειακή κρίση από τη Γερμανία: Άνθρακας αντί για αέριο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Σχέδιο Β για την ενεργειακή κρίση από τη Γερμανία: Άνθρακας αντί για αέριο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε: «Πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο αέριο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου».

Ο Χάμπεκ είπε ότι θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό που θα προκύψει με τον περιορισμό της χρήσης φυσικού αερίου με τη χρήση άνθρακα. Η Γερμανία σχεδίαζε να σταματήσει εντελώς τη χρήση άνθρακα, του πιο ρυπογόνου ορυκτού καυσίμου, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο τουρκικό Euronews, ο Habeck, συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων, υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και είπε: «Αυτό είναι πολύ οδυνηρό, αλλά η μείωση της χρήσης φυσικού αερίου είναι απλώς απαραίτητη σε αυτή την περίπτωση».

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom διέκοψε την προμήθεια την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη την καθυστέρηση της γερμανικής Siemens Energy να επιλύσει ένα τεχνικό πρόβλημα με τον αγωγό Nord Stream 1. Ο Χάμπεκ σχολίασε ότι η κίνηση της Ρωσίας ήταν περισσότερο πολιτική παρά τεχνική.

ΣΧΕΔΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η Γερμανία προσπαθεί να προετοιμαστεί για τους χειμερινούς μήνες που θα αυξηθούν οι ανάγκες για θέρμανση γεμίζοντας για λίγο τις δεξαμενές φυσικού αερίου της. Το Υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει επίσης να περιορίσει την εγχώρια κατανάλωση προκειμένου να περιορίσει τη χρήση φυσικού αερίου. Το ποσοστό πληρότητας των αποθηκών φυσικού αερίου στη χώρα εξακολουθεί να είναι γύρω στο 57%.

Η κυβέρνηση στοχεύει επίσης να ενθαρρύνει τους βιομηχανικούς χρήστες φυσικού αερίου να κάνουν οικονομία, καθιερώνοντας ένα είδος μοντέλου δημοπρασίας για το φυσικό αέριο αυτό το καλοκαίρι. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, οι βιομηχανικοί καταναλωτές θα κληθούν να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου έναντι οικονομικής αποζημίωσης και το απελευθερούμενο φυσικό αέριο θα μεταφερθεί στην αποθήκευση.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να ανοίξει μια επιπλέον πιστωτική γραμμή 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον διαχειριστή της γερμανικής αγοράς φυσικού αερίου, Trading Hub Europe, μέσω της κρατικής τράπεζας επενδύσεων και ανάπτυξης KfW.

Αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια!  Η ροή του αερίου διακόπτεται

Αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια! Η ροή του αερίου διακόπτεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.