Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σχέδιο της Βρετανίας για αποστολή μεταναστών στη Ρουάντα: Ο υπουργός Εσωτερικών το υπερασπίστηκε με αυτά τα λόγια!

  • από
Σχέδιο της Βρετανίας για αποστολή μεταναστών στη Ρουάντα: Ο υπουργός Εσωτερικών το υπερασπίστηκε με αυτά τα λόγια!
Σχέδιο της Βρετανίας για αποστολή μεταναστών στη Ρουάντα: Ο υπουργός Εσωτερικών το υπερασπίστηκε με αυτά τα λόγια!

Ο Πατέλ, ο οποίος έγραψε ένα άρθρο για τους Times με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρουάντα, Βίνσεντ Μπιρούτα, είπε ότι έδωσαν μια καινοτόμο απάντηση στο «θανατηφόρο εμπόριο» της εμπορίας ανθρώπων.

Οι δύο πολιτικοί δήλωσαν ότι κανένα «καλοπροαίρετο έθνος» δεν μπορεί να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η ταλαιπωρία. Ο Τζάστιν Γουέλμπι, Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Αγγλίας, δήλωσε στο πασχαλινό κήρυγμά του ότι υπήρχαν «σοβαρά ηθικά προβλήματα με την αποστολή αιτούντων άσυλο στο εξωτερικό».

Οι Patel και Biruta δήλωσαν ότι το παγκόσμιο σύστημα ασύλου «καταρρέει» υπό την πίεση των ανθρωπιστικών κρίσεων και της εμπορίας ανθρώπων.

Ο Ακάνς είπε ότι το σχέδιο μεταφοράς αιτούντων άσυλο που εισήλθαν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Ρουάντα θα επιτρέψει στους ανθρώπους που φεύγουν από τη δίωξη να αποκτήσουν ασφάλεια.

Τονίζοντας ότι τα 120 εκατομμύρια λίρες που δόθηκαν στη Ρουάντα από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις δαπάνες για την εκπαίδευση στο πλαίσιο του σχεδίου, θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η έλλειψη ευκαιριών που πυροδοτεί την οικονομική μετανάστευση, οι δύο υπουργοί έγραψαν: “Κάνουμε τολμηρά και καινοτόμα βήματα. Είναι έκπληξη το γεγονός ότι Τα ιδρύματα που επικρίνουν τα σχέδια δεν μπορούν να προσφέρουν τις δικές τους λύσεις».

«Το να επιτρέψουμε σε αυτό το βάσανο να συνεχιστεί δεν είναι πλέον επιλογή για κανένα ανθρώπινο έθνος», έγραψαν οι Patel και Biruta.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΔΥΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΕΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Γουέλμπι, είπε στο κήρυγμά του ότι η ανάσταση του Ιησού δεν ήταν η στιγμή να «μεταβιβάσουμε τις ευθύνες μας σε άλλους».

Μιλώντας στον Καθεδρικό Ναό του Καντέρμπουρι την Κυριακή, ο Γουέλμπι είπε ότι υπάρχουν «σοβαρά ηθικά ζητήματα με την αποστολή αιτούντων άσυλο στο εξωτερικό» και ότι «είναι αντίθετο στη φύση του Θεού να αναθέτουμε τις ευθύνες μας, ακόμη και σε μια φιλάνθρωπο χώρα όπως η Ρουάντα».

Ο Αρχιεπίσκοπος της Υόρκης, Stephen Cottrell, προσχώρησε στον Welby, λέγοντας ότι η εν λόγω πολιτική ήταν “καταθλιπτική και θλιβερή”. «Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από αυτό», είπε επίσης ο Cottrell.

Υπήρξε κριτική για το σχέδιο από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, καθώς και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Περισσότερες από 160 μη κυβερνητικές οργανώσεις κάλεσαν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το σχέδιο.

Μεταξύ των ανησυχιών των ΜΚΟ είναι το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρουάντα. Στην πραγματικότητα, η Βρετανία ανέφερε πέρυσι στα Ηνωμένα Έθνη τις κατηγορίες για εξωδικαστικές δολοφονίες, εξαφανίσεις και βασανιστήρια στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Ωστόσο, ο Patel και ο Biruta δήλωσαν ότι η Ρουάντα είναι «μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο» και ήδη φιλοξενεί 130.000 πρόσφυγες από πολλές χώρες. Οι δύο υπουργοί υποστήριξαν ότι το σχέδιο θα αποτρέψει τους μετανάστες «να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek