Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σχόλιο Σουηδίας και Φινλανδίας από πρώην Διευθυντή Παραρτήματος του ΝΑΤΟ: Προκαλεί τη νομιμοποίηση της τρομοκρατίας

  • από
Σχόλιο Σουηδίας και Φινλανδίας από πρώην Διευθυντή Παραρτήματος του ΝΑΤΟ: Προκαλεί τη νομιμοποίηση της τρομοκρατίας
Σχόλιο Σουηδίας και Φινλανδίας από πρώην Διευθυντή Παραρτήματος του ΝΑΤΟ: Προκαλεί τη νομιμοποίηση της τρομοκρατίας

Ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για την αντίθεση της Τουρκίας στη Σουηδία και την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Beykent για το θέμα. Μέλος Δήλωσε ο Kemal Olçar. Ο Olçar είπε, «Το να είσαι κάτω από την ίδια στέγη με όσους έχουν συμμαχήσει με δομές που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας θα οδηγήσει έμμεσα στην αναγνώριση και νομιμοποίηση της τρομοκρατίας».

«ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

Δηλώνοντας ότι η Σουηδία και η Φινλανδία δεν έχουν πληρώσει κανένα τίμημα από την ίδρυσή τους, ο Olçar είπε: «Η ένταξη αυτών των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ στην πραγματικότητα δεν έχει πολύ νόημα για την Τουρκία».

«ΖΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

Ο Olçar συνέχισε την ομιλία του ως εξής:

«Οι εχθρικές συμπεριφορές αυτών των δύο χωρών με τη μορφή της μη έκδοσης τρομοκρατών εγκληματιών, της διεξαγωγής συνομιλιών υψηλού επιπέδου με ηγέτες τρομοκρατών του PKK, επιτρέποντας στα γραφεία της οργάνωσης να συνεχίσουν τις δραστηριότητές της, επιτρέποντας στα μέλη της οργάνωσης να πραγματοποιούν διαδηλώσεις, πορείες και συναντήσεις κατά Η Τουρκία και τα εμπάργκο που επιβάλλουν αποτελούν ζωτικό πρόβλημα ασφάλειας για τη χώρα μας, αποκαλύπτει. Επιπλέον, αυτή η συμπεριφορά είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας και της κατανόησης του ΤΕΚ-ΝΑΤΟ. Το να εμποδίζουμε αυτές τις δύο χώρες να συνάψουν συμμαχία είναι μια δικαιολογημένη αντίσταση και είναι μια σημαντική προειδοποίηση για άλλα εχθρικά μέλη».

Άσχημα νέα για τον Έλον Μασκ!  Οι επενδυτές του Twitter μήνυσαν

Άσχημα νέα για τον Έλον Μασκ! Οι επενδυτές του Twitter μήνυσαν

«Το ΝΑΤΟ ΕΜΠΕΙΡΕ 8 ΚΥΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ»

Δηλώνοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει βιώσει συνολικά 8 κύματα διεύρυνσης από την ίδρυσή του, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Beykent Μέλος Ο Kemal Olçar είπε, «Σύμφωνα με αυτό. Ο Βορειοατλαντικός Οργανισμός γενικά εξαπλώθηκε προς τα ανατολικά και έγινε γείτονας με τα σύνορα άλλων χωρών του ανατολικού μπλοκ όπως η Κίνα, ιδιαίτερα η Ρωσική Ομοσπονδία. Στις 18 Φεβρουαρίου 1952, η Τουρκία (πληρώνοντας ένα πολύ σημαντικό τίμημα στον πόλεμο της Κορέας) και η Ελλάδα, η Γερμανία το 1955 και η Ισπανία το 1982 έγιναν μέλη της Συμμαχίας. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ γνώρισε τέσσερα κύματα διεύρυνσης: Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία το 1999, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία ​​το 2009, Κροατία και Αλβανία τον Ιούνιο του 2017. Το Μαυροβούνιο έγινε μέλος του ΝΑΤΟ. Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στη Συμμαχία το 2020 ως ο 30ος Σύμμαχος. Η Τουρκία υποστήριξε την «Πολιτική Ανοιχτών Πόρτων» του ΝΑΤΟ», είπε.

Υπενθυμίζοντας τα βασικά καθήκοντα της Συμμαχίας στην τρέχουσα Στρατηγική Αντίληψη που υιοθετήθηκε από τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας το 2010, ο Δρ. Ο Kemal Olçar είπε: «Η συλλογική άμυνα (υπεράσπιση εδάφους της Συμμαχίας), η διαχείριση κρίσεων (Αποστολές και επιχειρήσεις εκτός της επικράτειας της Συμμαχίας), η συλλογική ασφάλεια (συνεργασίες) και η αποτροπή (συμβατικές δυνατότητες, σύστημα βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας, πυρηνικές δυνατότητες) είναι αυτές οι βασικές καθήκοντα”.

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ»

Τονίζοντας ότι η συμβολή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ σε αυτά τα βασικά καθήκοντα είναι πλήρης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Beykent. Μέλος Ο Kemal Olçar δήλωσε: «Η Τουρκία είναι μια χώρα-πλαίσιο στην Καμπούλ στο πλαίσιο της Αποστολής Αποφασιστικής Υποστήριξης στο Αφγανιστάν και έχει επίσης αναλάβει την ασφάλεια και την επιχειρησιακή ευθύνη του διεθνούς αεροδρομίου Hamid Karzai μέχρι το τέλος του 2020. Στο πλαίσιο της Επιχείρησης της KFOR, υπάρχει τουρκική μονάδα στο Κοσσυφοπέδιο. Το ναυτικό στοιχείο συνέβαλε στη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, η οποία ξεκίνησε για να υποστηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για την αποτροπή παράτυπων διελεύσεων στο Αιγαίο μέσω αναγνώρισης, επιτήρησης και ελέγχου. Παρείχε συνεισφορά στρατιωτικού εκπαιδευτή/συμβούλου στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ. Παρείχε αεροπορική υποστήριξη ανεφοδιασμού σε πτήσεις αεροσκαφών AWACS του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούνται στον εναέριο χώρο της χώρας μας στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του DAESH (DMUK), και παρείχε υποστήριξη με εθνικά αεροσκάφη AWACS (E-7T).

Αιματηρή ομολογία στην ελληνοκυπριακή τηλεόραση: Πυροβολήσαμε 68 Τούρκους και τους πετάξαμε στο λάκκο

Αιματηρή ομολογία στην ελληνοκυπριακή τηλεόραση: Πυροβολήσαμε 68 Τούρκους και τους πετάξαμε στο λάκκο

Ο Olçar απαρίθμησε τα καθήκοντα που έχει αναλάβει η Τουρκία ως εξής:

«Η Αεροπορική Βάση Konya είναι μία από τις δύο μπροστινές βάσεις επιχειρήσεων της ΝΑΤΟϊκής Αερομεταφερόμενης Δύναμης Έγκαιρης Προειδοποίησης και Προειδοποίησης (NAEW&C) και διατίθεται στα αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ. Έχει συνεισφέρει μόνιμα στη Δεύτερη Ομάδα Μόνιμων Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (SNMG-2) και στη Δεύτερη Ομάδα Μόνιμων Δυνάμεων Αντιμετώπισης Ναρκών του ΝΑΤΟ (SNMCMG-2). Η Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM), η οποία ανήκει στη Δομή Διοίκησης της Συμμαχίας, βρίσκεται στην Τουρκία. Το Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης Σώματος ΝΑΤΟ (NRDC-TU), ένα από τα εννέα στρατηγεία χερσαίων δυνάμεων Υψηλής Ετοιμότητας στη Δομή Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, παρέχεται από την Τουρκία. Η Τουρκία ηγήθηκε της Ειδικής Ομάδας Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας υπό τη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) το 2021. Φιλοξενεί ραντάρ ανίχνευσης και παρακολούθησης (ραντάρ X-Band) στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής βαλλιστικών πυραύλων του ΝΑΤΟ. Ο λόγος των αμυντικών δαπανών της Τουρκίας προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ήταν 1,89 τοις εκατό από το 2019 (Το όριο της Συμμαχίας για αυτό το θέμα είναι 2 τοις εκατό). Βρίσκεται στην όγδοη θέση. Το 38,6 τοις εκατό των αμυντικών δαπανών αφιερώνεται στην προμήθεια βασικών όπλων και εξοπλισμού, καθώς και στην έρευνα και ανάπτυξη (το όριο του ΝΑΤΟ για αυτό το θέμα είναι 20 τοις εκατό). Βρίσκεται στην τρίτη θέση. Σε γενικές γραμμές, κατέχει την όγδοη θέση στις πληρωμές συμμαχικών εισφορών που υπολογίζονται με βάση το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ).

Ο Δρ. Ο Kemal Olçar είπε: «Έχει συνεισφέρει σημαντικά στις επιχειρήσεις, προστάτεψε εδάφη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, πολέμησε εναντίον των YTS (Ξένων Τρομοκρατικών Μαχητών), απέτρεψε παράτυπες μεταναστεύσεις που χρησιμοποιούν τη θάλασσα και τη στεριά να εισέλθουν στο έδαφος της ΕΕ και προστάτευε το καθεστώς προσωρινής προστασίας από τη Συρία και το Αφγανιστάν.φιλοξενείται από αλλοδαπούς. Το να είμαστε κάτω από την ίδια στέγη με εκείνους που συνάπτουν συμμαχίες με δομές που απειλούν την ασφάλεια μιας πιστής Τουρκίας που συμβάλλει τόσο σημαντικά στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας θα οδηγήσει έμμεσα στην αναγνώριση και νομιμοποίηση της τρομοκρατίας. Ακόμη και αυτός ο λόγος από μόνος του αρκεί για να μην συμπεριληφθούν οι σκανδιναβικές χώρες στη δομή του ΝΑΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek