Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας θα πραγματοποιηθεί αύριο – Last Minute World News

  • από
Σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας θα πραγματοποιηθεί αύριο - Last Minute World News
Αύριο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας

Έχει αναφερθεί ότι η 23η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Κίνας θα διεξαχθεί αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης. Εκπροσωπώντας την ΕΕ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell θα συναντηθεί με τον κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang αύριο το πρωί και τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping το απόγευμα.

Το κύριο επίκεντρο της συνόδου θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, η συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η δραματική ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από την επιθετικότητα της Ρωσίας, ο αποσταθεροποιητικός χαρακτήρας της για τη διεθνή τάξη και ο φυσικός παγκόσμιος αντίκτυπός της.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης την κατάσταση των διμερών σχέσεων και τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως η κλιματική αλλαγή, η βιοποικιλότητα και η υγεία, καθώς και τρόπους επίτευξης μιας πιο ισορροπημένης και αμοιβαίας εμπορικής σχέσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η ΕΕ θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να τονίσει την ανάγκη προστασίας της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες και των οικουμενικών αξιών. Η ΕΕ θα ζητήσει ουσιαστική επανάληψη του διαλόγου ΕΕ-Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek