Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Αγγλία

  • από
Τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Αγγλία
Τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Αγγλία

Ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, έχει γίνει βέβαιο ότι τρεις δήμοι της πρωτεύουσας, το Λονδίνο, πέρασαν από το Συντηρητικό Κόμμα στο Εργατικό Κόμμα. Στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου, όπου βρίσκονται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Κοινοβούλιο και τα κυβερνητικά γραφεία, το Εργατικό Κόμμα κέρδισε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Συντηρητικού Κόμματος από την ίδρυσή του το 1964.

Δεν είναι ταινία τρόμου, είναι αληθινή!  Έκρυβε το σώμα της μητέρας της στην τουαλέτα για 2 εβδομάδες

Δεν είναι ταινία τρόμου, είναι αληθινή! Έκρυβε το σώμα της μητέρας της στην τουαλέτα για 2 εβδομάδες

Και πάλι στο Λονδίνο, το συμβούλιο της πόλης Barnet, που βρισκόταν στα χέρια των Συντηρητικών, πέρασε στο Εργατικό Κόμμα για πρώτη φορά στην ιστορία του. Σε αυτόν τον δήμο, το Συντηρητικό Κόμμα είχε την εξουσία. Το Wandsworth, το οποίο βρίσκεται στα χέρια του Συντηρητικού Κόμματος από το 1978, έγινε ένας ακόμη δήμος που τέθηκε υπό τον έλεγχο του Εργατικού Κόμματος. Αν και οι Εργατικοί κέρδισαν οριακά στο Σαουθχάμπτον, φαίνεται ότι αύξησαν ελάχιστα τις ψήφους τους σε περιοχές εκτός Λονδίνου. Ο Δήμος του Χαλ, από την άλλη, μεταπήδησε από το Εργατικό Κόμμα στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, ένα άλλο κόμμα που αύξησε τον αριθμό των εδρών στις τοπικές κυβερνήσεις είναι το Κόμμα των Πρασίνων. Στις κάλπες προσήλθαν χθες οι ψηφοφόροι στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία διορίζονται νέοι σύμβουλοι για 4 χρόνια. Στη Βόρεια Ιρλανδία διεξήχθησαν βουλευτικές εκλογές. Συνολικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές διαγωνίζονται 4.350 υποψήφιοι. Στις κάλπες προσήλθαν 146 δήμοι στην Αγγλία, 32 δήμοι στη Σκωτία και 22 δήμοι στην Ουαλία. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ξεκίνησε χθες αφού η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε στις 22:00.

Ατζέντες που προκαλούν τους συντηρητικούς

Ενώ το κόστος ζωής είναι η κύρια ατζέντα της πολιτικής και της οικονομίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύεται ότι η αύξηση του πληθωρισμού και η επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης επηρεάζουν επίσης την επιλογή των ψηφοφόρων. Οι συζητήσεις ότι τα μέτρα για την επιδημία του Covid-19 παραβιάστηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον δημιούργησαν επίσης κλίμα κατά του Συντηρητικού Κόμματος.

Το πώς θα συνεχίσει ο ηγέτης Keir Starmer στο Εργατικό Κόμμα, όπου συνεχίζονται οι εσωτερικές συζητήσεις, θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών. Η νίκη του Εργατικού Κόμματος στο Μπαρνέτ, έναν από τους δήμους του Λονδίνου με μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό, οδήγησε σε σχόλια ότι το κόμμα, μετά τον πρώην ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν, αντιστάθηκε στην κριτική του «αντισημιτισμού». Όμως το Εργατικό Κόμμα συνεχίζει να υφίσταται απώλειες σε πολλές παραδοσιακές κάλπες μετά τον Κόρμπιν.

BBC ΑΓΓΛΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek