Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τελευταία στιγμή… Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ: Εκτιμώ τις προσπάθειες της Τουρκίας

  • από
Τελευταία στιγμή... Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ: Εκτιμώ τις προσπάθειες της Τουρκίας
Τελευταία στιγμή... Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ: Εκτιμώ τις προσπάθειες της Τουρκίας

«Εκτιμώ τις προσπάθειες της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν να βρουν μια λύση για να φύγουν τα λανθάνοντα σιτηρά από την Ουκρανία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. χρησιμοποίησε τις φράσεις.

Η Σύνοδος των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ξεκίνησε σήμερα στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου, με την εναρκτήρια ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος έκανε δηλώσεις με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν πριν από τη συνάντηση, ευχαρίστησε τον Όστιν για την ηγεσία του.

Δηλώνοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη της Ισπανίας έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια, ο Στόλτενμπεργκ είπε: «Θα λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για το πώς να ενισχύσουμε περαιτέρω την αποτροπή και την άμυνά μας σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΑΣ»

Δηλώνοντας ότι αντιμετωπίζουμε μεγάλες απειλές για την ευρωατλαντική ασφάλεια στην εναρκτήρια ομιλία της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ είπε: “Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την άμυνά μας. Έχουμε περισσότερους από 40.000 στρατιώτες υπό την άμεση διοίκηση του ΝΑΤΟ , κυρίως στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας, και πολλά άλλα στον αέρα. “Από τη Βαλτική στη Μαύρη Θάλασσα, έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό των πολυεθνικών ομάδων πολέμου. Αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να κρατήσουμε τον λαό μας ασφαλή, τώρα και στην Σήμερα θα βάλουμε τις βάσεις για τη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, όπου θα λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για να διατηρήσουμε τη συμμαχία μας ισχυρή», έκανε μια δήλωση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.