Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τελευταία στιγμή: Η Ρωσία έκοψε το φυσικό αέριο της Φινλανδίας!

  • από
Τελευταία στιγμή: Η Ρωσία έκοψε το φυσικό αέριο της Φινλανδίας!
Τελευταία στιγμή: Η Ρωσία έκοψε το φυσικό αέριο της Φινλανδίας!

Σύμφωνα με τα νέα στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Ρωσία διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία, όπου αντιμετωπίζει προβλήματα με την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η δήλωση έγινε από τη φινλανδική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου.

Στη δήλωση που έκανε η φινλανδική ενεργειακή εταιρεία Gasum, η χώρα δεν δέχεται να πληρώσει σε ρούβλια κατά την αγορά αερίου. Λέγεται ότι η ροή του φυσικού αερίου διακόπηκε για αυτό το λόγο.

Ο Γκασούμ είπε ότι η χώρα θα συνεχίσει να λαμβάνει φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Balticconnector που συνδέει τη Φινλανδία με την Esyonta.

Χρόνια μετά, είναι και πάλι στην ατζέντα!

Χρόνια μετά, είναι και πάλι στην ατζέντα!

Η ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Σύμφωνα με τα νέα που αναφέρει το Bloomberg. Η Φινλανδία έγινε η τρίτη χώρα που κόβει το ρωσικό φυσικό αέριο αφού αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια για καύσιμα που εισάγονται από τη Ρωσία.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ?

Η φινλανδική εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου Gasum ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή της ότι η Ρωσία θα διακόψει το φυσικό αέριο που τους προμηθεύει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Προηγουμένως είχε διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία για τον ίδιο λόγο. Εκτιμάται ότι η περικοπή της προσφοράς αντιστοιχεί στο 5 τοις εκατό των ενεργειακών αναγκών της Φινλανδίας, επομένως ο αντίκτυπός της στην οικονομία της χώρας θα είναι περιορισμένος.

Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που χρησιμοποιούν το αέριο που εισάγεται από τη Ρωσία για θέρμανση, η Φινλανδία το χρησιμοποιεί μόνο στα εργοστάσια.

Στη δήλωση που έκανε η φινλανδική εταιρεία, «η Gazprom Export δήλωσε ότι το αέριο που αποστέλλεται στη Φινλανδία στο πλαίσιο της σύμβασης προμήθειας με την Gasum θα σταματήσει το Σάββατο. Η Gasum θα προμηθεύει φυσικό αέριο στους πελάτες της μέσω του Balticconnector Pipeline μέσω άλλων πηγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek