Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τελευταία στιγμή… Πρώτη αντίδραση από το Κρεμλίνο στην απόφαση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

  • από
Τελευταία στιγμή... Πρώτη αντίδραση από το Κρεμλίνο στην απόφαση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Τελευταία στιγμή... Πρώτη αντίδραση από το Κρεμλίνο στην απόφαση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Αφού η Φινλανδία ανακοίνωσε την απόφασή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ με γραπτή δήλωση, η πρώτη δήλωση ήρθε από το Κρεμλίνο. Η διοίκηση της Μόσχας είπε ότι η ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία αποτελεί «απειλή» για τη Ρωσία.

Δηλώνοντας ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν θα κάνει τον κόσμο ή την Ευρώπη πιο ασφαλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «η συμμετοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα αποτελέσει σίγουρα απειλή για τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τα νέα στο Sputnik Τουρκίας, ο Πεσκόφ, σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα απαντούσε η Ρωσία στην ενδεχόμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είπε: «Αν θυμάστε, ένας αρχηγός κράτους οραματίζεται την ανάπτυξη μιας λίστας μέτρων για την ενίσχυση της δυτικής μας πτέρυγας λόγω της ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Και υπάρχει η οδηγία του αρχιστράτηγου. Το ΝΑΤΟ προχωρά προς εμάς. Επομένως, φυσικά, όλα αυτά θα είναι σημαντικά στοιχεία για ειδική ανάλυση και λήψη των απαραίτητων μέτρων για σταθεροποίηση της κατάστασης και εξασφαλίστε την ασφάλειά μας».

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η απάντηση θα εξαρτηθεί από το πώς θα εκδηλωθεί η διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, πόσο μακριά θα προχωρήσει η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ και πόσο κοντά θα φτάσει στα ρωσικά σύνορα.

Ανακοινώθηκε στον κόσμο!  Κρίσιμη απόφαση του ΝΑΤΟ από τη Φινλανδία

Ανακοινώθηκε στον κόσμο! Κρίσιμη απόφαση του ΝΑΤΟ από τη Φινλανδία

ΝΑΤΟΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto και η πρωθυπουργός Sanna Marin δήλωσαν σε γραπτή δήλωση ότι η χώρα θα πρέπει να υποβάλει αίτηση το συντομότερο δυνατό για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Η κριτική δήλωση σημαίνει ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι σχεδόν βέβαιη.

ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία θα προκαλέσουν παγκόσμια κρίση από πολλές απόψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek