Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τελευταία στιγμή… Στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ! Τσαβούσογλου: «Θέλουμε να υπογράψουμε μια συνολική εμπορική συμφωνία»

  • από
Τελευταία στιγμή... Στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ!  Τσαβούσογλου: «Θέλουμε να υπογράψουμε μια συνολική εμπορική συμφωνία»
Τελευταία στιγμή... Στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ!  Τσαβούσογλου: "Θέλουμε να υπογράψουμε μια συνολική εμπορική συμφωνία"

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στο Γραφείο Εργασίας της Ντολμάμπαχτσε. Μετά τη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 16.30, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών.

Μιλώντας στη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: “Εργαζόμαστε με όλους τους θεσμούς μας για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε ένα ευρύ φάσμα από το εμπόριο μέχρι τη γεωργία, από την αμυντική βιομηχανία έως τον τουρισμό υγείας. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος στην Περιοχή του Κόλπου, το 2021 πλησιάσαμε τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός που φτάσαμε. Θα φτάσουμε εύκολα τον στόχο των 10 δισεκατομμυρίων. Πρέπει να θέσουμε στόχο όγκου εμπορίου τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα το μετατρέψουμε σε μια αποτελεσματική ένωση δυνάμεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο με αμοιβαίες επενδύσεις και κοινά τεχνολογικά ταμεία. Χαιρόμαστε που πολλές τουρκικές εταιρείες τεχνολογίας έχουν αυξήσει τις δραστηριότητές τους. Το ενδιαφέρον των εταιρειών τεχνολογίας στην Τουρκία αυξάνεται επίσης. Τούρκοι επενδυτές καταβάλλουν προσπάθειες να αυξήσουν Οι επενδύσεις τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Αυξάνονται οι επενδύσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Οι εργολάβοι μας έχουν υλοποιήσει πολύ σημαντικά έργα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο παρελθόν. περασε. Με τη νέα σελίδα που άνοιξε στις σχέσεις μας, είδαμε ότι οι συμβαλλόμενες εταιρείες μας άρχισαν να επιστρέφουν ξανά. Πρέπει όμως να συνεργαστούμε ιδιαίτερα σε τρίτες χώρες. Συζητήσαμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε στην Αφρική. Θα ενθαρρύνουμε τις εταιρείες μας να συνεργάζονται σε τρίτες χώρες. Θα ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα τις αναπτυξιακές μας υπηρεσίες να υποστηρίζουν αναπτυξιακά έργα και να συνεργάζονται σε χώρες που έχουν ανάγκη. Εργαζόμαστε επίσης σε πολύ σημαντικά έργα μεταφορών που θα συνδέσουν τον Κόλπο με την Ευρώπη. Τα αρμόδια θεσμικά μας όργανα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους για το σιδηροδρομικό έργο και το έργο του αυτοκινητόδρομου που θα περάσει από το Ιράκ. Συμφώνησε να υπογράψει μια συνολική εμπορική συμφωνία. Οι φίλοι μας άρχισαν γρήγορα διαπραγματεύσεις. Θέλουμε να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ήμουν πραγματικά έκπληκτος όταν είπαν ότι το ολοκλήρωσαν σε 88 ημέρες στην Ινδία, κάτι που θα σήμαινε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Εμπνευσμένοι από αυτό, θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό. Θα είναι επωφελές για την οικονομία και των δύο χωρών. Δεν επισκεπτόμαστε μόνο ο ένας τον άλλον, δουλεύουμε σκληρά. Κάνουμε επίσης το ρόλο μας όσον αφορά τις οδηγίες που δίνουν οι ηγέτες μας. Οι επισκέψεις μας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τον αδελφό μου Σεΐχη Αμπντουλάχ», είπε.

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ»

Στη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Τσαβούσογλου απάντησε στην ερώτηση των δημοσιογράφων για τις εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου ως εξής:

“Υπήρξαν διαφορές απόψεων στο παρελθόν, είδαμε ότι δεν ωφελούν. Οι διαχωρισμοί μεταξύ μας δεν ωφελούν κανέναν. Πρώτα απ’ όλα ας βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ μας για να ωφελήσουμε και τους άλλους. Ο Ουκρανός Ο πόλεμος έδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία της αλληλεγγύης. Η επίσκεψή μας στο Ισραήλ ήταν επωφελής σε αυτό το πλαίσιο. Υπάρχουν ορισμένα θέματα στα οποία διαφωνούμε με το Ισραήλ, αλλά είδαμε τα οφέλη του διαλόγου. Αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί. Μεταφέραμε τα αιτήματα του Οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας στο Ισραήλ. Οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο συνεχίζονται. Θα κάνουμε περαιτέρω βήματα με την Αίγυπτο την επόμενη περίοδο. Τώρα εργαζόμαστε όλοι μαζί για τη σταθερότητα της Λιβύης. “Πρέπει να πολεμήσουμε μαζί κατά της τρομοκρατίας. Αυτό είναι σημαντικό για τη σταθερότητα και την ειρήνη της περιοχής».

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ»

Ο Σεΐχης Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε. Είναι σημαντικό οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να εξυπηρετούν αμοιβαία συμφέροντα. Είμαστε Προχωρώντας προς σχέσεις που μπορούν να ενισχύσουν τη θέση της Τουρκίας στο περιφερειακό ζήτημα. Μαζί με τον αξιότιμο υπουργό, θίξαμε ιδιαίτερα την εμπορική συμφωνία. Ελπίζω να μπορέσουμε όλοι μαζί να υποστηρίξουμε την υπογραφή της συμφωνίας. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Μπορούμε συνειδητοποιήσουμε τη μεταξύ μας συνεργασία παγκοσμίως. Πρέπει να καταβάλουμε περισσότερες προσπάθειες, τόσο στον τομέα της ανάπτυξης όσο και με την εμπορική έννοια. Το τμήμα για την ανανεωμένη ενέργεια Είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι μόνο μια επιτυχημένη εμπορική συνεργασία. Θα ήθελα να εκφράστε ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ με τον κ. Υπουργό, έχουμε οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις, μιλήσαμε επίσης για το τι μπορούμε να κάνουμε για την επισιτιστική μας ασφάλεια, για να κάνουμε τους δικούς μας ανθρώπους χαρούμενους. Η Κίνα πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψει», είπε.

Τελευταία στιγμή... Ο υπουργός Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Τελευταία στιγμή… Ο υπουργός Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek