Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Την βασάνισαν, τη βίασαν! Η ζωή της 23χρονης Καρίνα πάγωσε το αίμα του κόσμου

  • από
Την βασάνισαν, τη βίασαν!  Η ζωή της 23χρονης Καρίνα πάγωσε το αίμα του κόσμου
Την βασάνισαν, τη βίασαν!  Η ζωή της 23χρονης Καρίνα πάγωσε το αίμα του κόσμου

Ο κόσμος έχει σοκαριστεί από τις εικόνες από την Ουκρανία εδώ και εβδομάδες.

Με την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή του Κιέβου, ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε πολλές περιοχές, Ουκρανοί στρατιώτες και δημοσιογράφοι που εισήλθαν στην περιοχή συνάντησαν εκατοντάδες άψυχους πολίτες στην Μπούχα.

Η είδηση ​​της βρετανικής εφημερίδας Telegraph αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις διαστάσεις της φρίκης στην περιοχή.

Βρέθηκαν ίχνη βασανιστηρίων και βιασμού

Ίχνη βασανιστηρίων και βιασμού βρέθηκαν στο σώμα της Karina Yershova, η οποία εξαφανίστηκε ενώ ο Bucha ήταν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και βρέθηκε νεκρή εβδομάδες αργότερα.

Η είδηση ​​περιελάμβανε πληροφορίες ότι ο Yershova είχε αφαιρέσει όλα εκτός από ένα καρφί. Ενώ ερμηνεύτηκε ότι αυτή η γυναίκα βασανίστηκε, ο οδυνηρός πατέρας που μίλησε στην εφημερίδα είπε, «Πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση… Έλειπε σχεδόν το μισό κεφάλι του».

Ο πονεμένος πατέρας, που είπε, «Ήταν σαν να προσπαθούσε να πολεμήσει», χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις.

«Δεν είδαμε το κάτω μέρος του σώματός του, είδαμε μόνο το πάνω μέρος. Αλλά αυτό που είδαμε μας δίνει μια τρομακτική ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει με το υπόλοιπο σώμα του ».

Σύμφωνα με τις ίδιες ειδήσεις, στην κηδεία της Yershova, η μητέρα Olena προσπάθησε να ανοίξει το φέρετρο για να δει τη μονάκριβη κόρη της για τελευταία φορά, αλλά ο σύζυγός της Andrii την έδιωξε μακριά για να μην δει τα τεμαχισμένα λείψανα.

«ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΣΑΝ ΟΠΛΟ»

Ενώ συνεχίζουν να έρχονται εικόνες που πήζουν το αίμα από την περιοχή, αναφέρεται ότι τα στρατεύματα εισβολής χρησιμοποιούν τον βιασμό εναντίον Ουκρανών γυναικών ως πολεμικό εργαλείο.

Η είδηση ​​της βρετανικής εφημερίδας Guardian με τίτλο «Ο βιασμός ως όπλο: Η σεξουαλική βία σε μεγάλη κλίμακα εμφανίζεται στην Ουκρανία» αποκάλυψε τι συνέβη στην περιοχή.

«Σε όλη την Ουκρανία, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την απειλή του βιασμού ως όπλο πολέμου», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις σεξουαλικής βίας από τις περιοχές που ανακαταλήφθηκαν από τις αποσυρμένες ρωσικές δυνάμεις.

Μιλώντας με την Kateryna Cherepakha, επικεφαλής της La Strada Ukraine, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που υποστηρίζει θύματα σεξουαλικής επίθεσης, η εφημερίδα συμπεριέλαβε τις ακόλουθες δηλώσεις στις ειδήσεις υπό το φως νέων εικόνων και πληροφοριών από την περιοχή.

«Προσθέτει στα αυξανόμενα στοιχεία της χρήσης εξωδικαστικών δολοφονιών, βιασμών και βασανιστηρίων εναντίον αμάχων σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία από τότε που το Κρεμλίνο άρχισε να κατέχει τη γείτονά του στις 24 Φεβρουαρίου».

Υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει δυσκολία στην προσέγγιση των θυμάτων λόγω των συγκρούσεων, η Cherepakha είπε στον Guardian·

«Ο βιασμός είναι έγκλημα ανεπαρκώς αναφερόμενο, ακόμη και σε ειρηνικούς καιρούς. Ανησυχώ ότι αυτό που θα μάθουμε θα είναι η κορυφή του παγόβουνου ».

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΡΕΥΝΑ

Η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Iryna Venicetova ξεκίνησε την πρώτη επίσημη έρευνα της χώρας για βιασμό μετά από πληροφορία τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της βρετανικής Daily Mail, η Βενιτσέτοβα είπε ότι δύο στρατιώτες επιτέθηκαν στη γυναίκα στο Μπρόβαρι, ανατολικά του Κιέβου.

Αναφέρθηκε ότι ένας από τους στρατιώτες που σκότωσαν τον σύζυγο της γυναίκας αναγνωρίστηκε και αναζητήθηκε παντού. Η Βενιτσέτοβα πρόσθεσε ότι αφού οι στρατιώτες της επιτέθηκαν σεξουαλικά, το ζευγάρι απείλησε τα παιδιά του με όπλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek