Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι συνέβη στην πραγματικότητα με το πλοίο της Μόσχας; Επικριτική δήλωση από τις ΗΠΑ

  • από
Τι συνέβη στην πραγματικότητα με το πλοίο της Μόσχας;  Επικριτική δήλωση από τις ΗΠΑ
Τι συνέβη στην πραγματικότητα με το πλοίο της Μόσχας;  Επικριτική δήλωση από τις ΗΠΑ

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) προχώρησε σε δήλωση σχετικά με το ρωσικό καταδρομικό πλοίο Moscow, το οποίο η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έπληξε με πύραυλο Neptune. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι σημειώθηκε τουλάχιστον μία έκρηξη στο ρωσικό καταδρομικό και την αξιολόγησαν ως μια αρκετά μεγάλη έκρηξη που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο πλοίο, «Δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για το τι συνέβη εδώ».
Σημειώνοντας ότι η Μόσχα είναι ακόμα στη θάλασσα, ο Kriby δήλωσε ότι το πλοίο βρισκόταν σε εξέλιξη και είπε: «Αξιολογούμε ότι το πλοίο μπορεί να χαράξει το δικό του μονοπάτι και το κάνει. Τώρα πιστεύουμε ότι πηγαίνει πιο ανατολικά. «Πιστεύουμε ότι πιθανότατα θα ελλιμενιστεί στη Σεβαστούπολη για επισκευές, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι το προκάλεσε (την έκρηξη)», είπε.
Εκφράζοντας ότι το εν λόγω καταδρομικό βρισκόταν με πολλά ρωσικά πολεμικά πλοία περίπου 96 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, ο Kirby είπε: “Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που λάβαμε σημάδια ότι άλλα πλοία του πολεμικού ναυτικού γύρω του προσπαθούσαν να το βοηθήσουν. Αλλά αυτό δεν χρειαζόταν .”

«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, από την άλλη, υπενθύμισε ότι η Μόσχα είναι η ναυαρχίδα της Ρωσίας και δήλωσε ότι η Ρωσία έπρεπε να παραδεχτεί ότι το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές. «Έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στις δύο ιστορίες», είπε ο Σάλιβαν. Η πρώτη ιστορία είναι ότι ήταν απλώς ανικανότητα, η άλλη είναι ότι τους χάκαραν. Δεν είναι καλό αποτέλεσμα για κανέναν από τους δύο», είπε.
«Τα πυρομαχικά στο καταδρομικό της Μόσχας εξερράγησαν ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς»
Στη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι εκφράσεις “Τα πυρομαχικά στο καταδρομικό της Μόσχας εξερράγησαν ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς. Το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Όλο το πλήρωμα εκκενώθηκε. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται”.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΡΑΥΣΤΗΡΙΟ της ΜΟΣΧΑΣ
Ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, Σύμβουλος του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας χθες το βράδυ, δήλωσε σε δήλωση: «Το πλοίο με πλήρωμα 510 ατόμων, που ονομάζεται Μόσχα, που πολιορκούσε το Snake Island, χτυπήθηκε».
Ο κυβερνήτης της Οδησσού Maksim Marchenko είπε, “Το πλοίο με το όνομα Μόσχα πήγε στο μέρος όπου εκδιώχθηκαν οι στρατιώτες μας στο νησί των φιδιών. Οι πύραυλοι με το όνομα Neptune προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στο ρωσικό πλοίο.”

ΤΟ MOSCOW CRUISER ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Το καταδρομικό Μόσχα ήρθε στο προσκήνιο όταν χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο νησί των φιδιών στα ανοιχτά του Δέλτα του Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα, τις πρώτες ημέρες της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες στο νησί δεν παραδόθηκαν, κάλεσε τον ρωσικό στρατό «να πάει στην κόλαση».
Η Μόσχα, η ναυαρχίδα μήκους 186 μέτρων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τέθηκε σε υπηρεσία στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ενώ το ηγετικό πλοίο του σοβιετικού ναυτικού της κλάσης Project 1164 Atlant, ονομάστηκε για πρώτη φορά Slava. Ωστόσο, αργότερα το όνομά του άλλαξε σε “Μόσχα”. Ο κύριος οπλισμός του θωρηκτού είναι γνωστός ως αντιπλοϊκοί πύραυλοι P-1000 Vulcan. Το καταδρομικό, το οποίο έγινε η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας το 2000, έπαιξε βασικό ρόλο στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία το 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek