Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το σχέδιο του Μπιν Λάντεν αποκαλύφθηκε χρόνια μετά! Εξήγησε βήμα βήμα τη δεύτερη επίθεση.

  • από
Το σχέδιο του Μπιν Λάντεν αποκαλύφθηκε χρόνια μετά!  Εξήγησε βήμα βήμα τη δεύτερη επίθεση.
Το σχέδιο του Μπιν Λάντεν αποκαλύφθηκε χρόνια μετά!  Εξήγησε βήμα βήμα τη δεύτερη επίθεση.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σχεδίασε μια δεύτερη επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο ισχυρισμός βασίζεται σε έγγραφα που έλαβαν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν από το σπίτι όπου κρυβόταν ο τρομοκράτης.

Επειδή οι πληροφορίες που περιέχονται στα εν λόγω έγγραφα κοινοποιήθηκαν στο κοινό χρόνια αργότερα, και τα σχέδια του ηγέτη της Αλ Κάιντα, που ονομάζονται «2η Σεπτεμβρίου 11», αποκαλύφθηκαν με το βιβλίο με τίτλο «Τα έγγραφα του Μπιν Λάντεν», το οποίο επικεντρώθηκε σε αυτές οι μετοχές. Τα έγγραφα που περιέχουν τα νέα σχέδια επίθεσης έχουν αποχαρακτηριστεί από το 2017 αλλά δεν έχουν μεταφραστεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, ο Μπιν Λάντεν σχεδίαζε να επιτεθεί στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου με αεροσκάφη τσάρτερ και σχέδια εκτροχιασμού τρένων.

ΛΑΜΒΑΝΕΙ ως παράδειγμα το ΒΙΕΤΝΑΜ

Στο βιβλίο που έγραψε η Nelly Lahoud, ο κύριος στόχος του Μπιν Λάντεν συνοψίστηκε ως η δημιουργία ενός κύματος διαμαρτυρίας παρόμοιο με τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Δηλώνοντας ότι η αποτυχία του τρομοκράτη να πετύχει αυτόν τον στόχο του προκάλεσε απογοήτευση, ο συγγραφέας συμπεριέλαβε και τις επιστολές του Μπιν Λάντεν στο βιβλίο του.

«ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ τον Μπους»

Σε μια επιστολή του 2005, ο Μπιν Λάντεν έγραψε ότι η Αλ Κάιντα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στις επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο σε πολιτείες που ψήφισαν τον Μπους το 2004.

Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στο CBS την Κυριακή, ο Lahoud είπε: “Ζήτησε να αφαιρεθεί η σιδηροτροχιά μήκους 12 μέτρων, ώστε το τρένο να εκτροχιαστεί και εξήγησε τι έπρεπε να γίνει για να συμβεί αυτό”.

Υπογραμμίζοντας ότι ο Μπιν Λάντεν καθοδήγησε τους οπαδούς του για το πώς να το κάνουν αυτό, ο συγγραφέας είπε ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα πίστευε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έδιναν περιορισμένη απάντηση μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Μπιν Λάντεν και η Αλ Κάιντα άρχισαν να κάνουν γνωστά τα ονόματά τους στον κόσμο με τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν τη δεκαετία του 1990, αλλά η πραγματική τους αναγνώριση ήταν με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποι.

Ο Μπιν Λάντεν, ο οποίος γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία, ήταν το πιο περιζήτητο όνομα στον κόσμο εκείνη την εποχή.

Αναφερόταν συχνά ότι ο Μπιν Λάντεν είχε προσωπική περιουσία 100 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι αυτή ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος για την Αλ Κάιντα.

Χρειάστηκαν περισσότεροι από οκτώ μήνες για να καθαριστούν τα συντρίμμια στην περιοχή όπου βρίσκονται οι Δίδυμοι Πύργοι, που ονομάζεται «Σημείο Μηδέν». Σήμερα, στο σημείο αυτό υπάρχει μνημείο και μουσείο. Επιπλέον, κατασκευάστηκαν κτίρια διαφορετικών σχεδίων.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι έλεγχοι πτήσεων έγιναν αυστηρότεροι σε όλο τον κόσμο. Μια ξεχωριστή Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παροχή ασφάλειας σε αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Ο Μπιν Λάντεν ήταν στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI πριν από την 11η Σεπτεμβρίου.

Άλλες επιθέσεις που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν κατ’ εντολή του Οσάμα Μπιν Λάντεν περιλαμβάνουν την επίθεση τον Οκτώβριο του 1993 εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Σομαλία, τη διπλή βομβιστική επίθεση στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ανατολική Αφρική τον Αύγουστο του 1998 κατά την οποία σκοτώθηκαν 224 άνθρωποι και 17 Αμερικανοί ναύτες τον Οκτώβριο. 2000. έχει φόνο.

(Φωτογραφίες: Alamy/Archive)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek