Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το σύμβολο του πολέμου είναι το γράμμα «Ζ» στα καταστήματα παιχνιδιών.

  • από
Το σύμβολο του πολέμου είναι το γράμμα «Ζ» στα καταστήματα παιχνιδιών.
Το σύμβολο του πολέμου είναι το γράμμα «Ζ» στα καταστήματα παιχνιδιών.

Το γράμμα Z, που πρωτοεμφανίστηκε σε τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα στο πεδίο της μάχης, έχει χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς Πούτιν για προπαγανδιστικούς σκοπούς και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ειδήσεων στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΥΠΕΡ

Οι διασημότητες που ήταν υπέρ του Πούτιν άρχισαν να φορούν σήματα Z και νεαροί ακτιβιστές δημοσίευσαν βίντεο φορώντας μπλουζάκια με το σήμα Z και απευθύνθηκαν στον κόσμο:

“Για τη Ρωσία! Για τον Πούτιν!”

Ενώ το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι το γράμμα Z αντιπροσωπεύει την έκφραση «za pobedu» (για τη νίκη), η απουσία αυτού του γράμματος στο κυριλλικό αλφάβητο που χρησιμοποιούσε η Ρωσία προκάλεσε σύγχυση. Ο ήχος του γράμματος Z υποδηλώνεται με τον κυριλλικό χαρακτήρα «з», και εξακολουθεί να αμφισβητείται γιατί το λατινοποιημένο Z υιοθετήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και την προπαγανδιστική εκστρατεία του Πούτιν.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές, η χρήση του σημείου Ζ από τη Ρωσία, το Nazis II. Το συγκρίνουν με τη χρήση της σβάστικας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

Τώρα, αυτό το αμφιλεγόμενο σύμβολο έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και έχει πάρει τη θέση του τόσο σε καταστήματα παιχνιδιών στη Μόσχα όσο και σε ιστότοπους διαδικτυακών πωλήσεων.

Η ρωσική διαδικτυακή αγορά EONK έχει αρχίσει να πουλά αυτά τα παιχνίδια για περίπου 9,5 £. Αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν στρατιωτικά φορτηγά, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και βυτιοφόρα καυσίμων. Το σύμβολο Z, το οποίο έχει γίνει συνώνυμο της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, ξεχωρίζει σε όλα αυτά τα παιχνίδια.

ΜΕΡΟΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Πιστεύεται ότι η πώληση αυτών των παιχνιδιών προκάλεσε μια πανεθνική εκστρατεία για την αύξηση της υποστήριξης μεταξύ των παιδιών και των νέων για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία.

Τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκε ότι άρρωστα παιδιά που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Ρωσίας συγκεντρώθηκαν στον κήπο του νοσοκομείου για να σχηματίσουν το γράμμα Ζ και πόζαραν στους κήπους του νοσοκομείου.

Ο γυμναστής που αγωνίζεται για την εθνική ομάδα της Ρωσίας, Ivan Kuliak, επικρίθηκε επειδή τοποθέτησε ένα Z στη φανέλα του κατά την τελετή απονομής μεταλλίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Ο αθλητής αντιμετωπίζει πλέον πειθαρχικά μέτρα από τις ομοσπονδίες γυμναστικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek