Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το υπέγραψε ο Μπάιντεν! Τεράστια υποστήριξη στην Ουκρανία

  • από
Το υπέγραψε ο Μπάιντεν!  Τεράστια υποστήριξη στην Ουκρανία
Το υπέγραψε ο Μπάιντεν!  Τεράστια υποστήριξη στην Ουκρανία

Καθώς οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου το 2022, το οποίο στοχεύει να διευκολύνει την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία για να απαντήσει στις ρωσικές επιθέσεις, που είχε προηγουμένως εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία. Η Ουκρανία υπέγραψε το νόμο για τον δανεισμό και τις μισθώσεις για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

«Υπογράφω το σημαντικό νομοσχέδιο που υποστηρίζει άμεσα την ουκρανική κυβέρνηση, τον ουκρανικό λαό και τον αγώνα τους να υπερασπιστούν τη χώρα και τη δημοκρατία τους ενάντια στον βάναυσο πόλεμο του Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση.

«Το κόστος της μάχης δεν είναι φτηνό, αλλά είναι ακόμη πιο δαπανηρό να υποκύψεις στην επιθετικότητα», είπε ο Μπάιντεν. Ο νόμος θα διευκόλυνε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέχουν ή να μισθώνουν στρατιωτική βοήθεια στους συμμάχους τους που επηρεάζονται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενώ ο Μπάιντεν είναι επί του παρόντος εξουσιοδοτημένος να δανείζει ή να μισθώνει στρατιωτικό εξοπλισμό, ορισμένες απαιτήσεις για να γίνει αυτό διευκολύνονται από το νόμο.

Ο νόμος υπενθυμίζει τον «νόμο δανεισμού», που βοήθησε τους συμμάχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Σοβιετικής Ένωσης, να νικήσουν τον ηγέτη των Ναζί Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 3,8 ΔΙΣ

Η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία έφτασε τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 150 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία την περασμένη Παρασκευή.

Το 9ο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια, που ανακοινώθηκε από τον Μπάιντεν την περασμένη Παρασκευή, θα αντιμετωπιστεί με πλεονάζοντα όπλα στα οπλοστάσια του αμερικανικού στρατού χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek