Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τρομακτική δήλωση του ΠΟΥ: Μυστηριώδης ιός εξαπλώνεται

  • από
Τρομακτική δήλωση του ΠΟΥ: Μυστηριώδης ιός εξαπλώνεται
Τρομακτική δήλωση του ΠΟΥ: Μυστηριώδης ιός εξαπλώνεται

Σύμφωνα με τα νέα του Euronews; Με τη δήλωση του ινδονησιακού Υπουργείου Συνεργασίας τη Δευτέρα, ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν από μυστηριώδη ηπατίτιδα στον κόσμο αυξήθηκε σε 4 μαζί με το κρούσμα στην Ευρώπη.

Σε δήλωση του υπουργείου Υγείας της Ινδονησίας, ανέφερε ότι τα παιδιά που πέθαναν στην Τζακάρτα παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, πυρετό, έμετο, ίκτερο, διάρροια και απώλεια συνείδησης όταν νοσηλεύτηκαν.

Το γεγονός ότι η φλεγμονή του ήπατος και τα σοβαρά προβλήματα ηπατίτιδας δεν παρατηρούνται πολύ συχνά σε μικρά παιδιά είναι ένα από τα ζητήματα που ανησυχούν τους υγειονομικούς υπαλλήλους από αυτή την άποψη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 17 ασθενείς κάτω των 16 ετών έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος μέχρι στιγμής λόγω της μυστηριώδους επιδημίας ηπατίτιδας.

Σε άλλη δήλωση, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανεξήγητων περιπτώσεων ηπατίτιδας σε παιδιά αυξήθηκε σε 200.

Ο Andrea Ammon, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των παιδιών στην Αγγλία που αρρώστησαν από μυστηριώδη ηπατίτιδα αυξήθηκε στα 111.

Σε χώρες της ΕΕ έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 55 κρούσματα, ενώ οι ΗΠΑ και το Ισραήλ συγκαταλέγονται στις χώρες με μυστηριώδη κρούσματα ηπατίτιδας.

Ο ΠΟΥ συμβουλεύει να ακολουθούνται οι τυπικοί κανόνες υγιεινής για όσους έχουν συμπτώματα του ιού της ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης, ο οποίος προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια εμφανίστηκε σε 16 χώρες.

Ο ερευνητής του ΠΟΥ Δρ. Η Philippa Easterbrook, στη συνέντευξη Τύπου του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Γενεύη, μοιράστηκε την πληροφορία ότι πολύ λίγα παιδιά που είχαν προσβληθεί από τον ιό είχαν το εμβόλιο Covid-19 και τόνισε ότι τα κρούσματα δεν σχετίζονται με τους εμβολιασμούς Covid-19.

Ο ορισμός της νόσου ως «μυστηριώδης» ή «αβέβαιης αιτίας» έφερε στο νου τον ιό Covid-19, ενώ έφερε και την πιθανότητα μιας νέας «παγκόσμιας επιδημίας».

Πριν ονομαστεί, ο Covid-19 περιγράφηκε ως «μυστήρια πάθηση των πνευμόνων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek