Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υπάρχουν τεχνολογίες στην Τουρκία που μπορεί να μας ενδιαφέρουν

  • από
Υπάρχουν τεχνολογίες στην Τουρκία που μπορεί να μας ενδιαφέρουν
Υπό όρους ενδιαφέρον από τη Φινλανδία: Υπάρχουν τεχνολογίες που μπορεί να μας ενδιαφέρουν στην Τουρκία

Συνεχίζουν να έρχονται θετικά μηνύματα από τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που προσπαθούν να αμβλύνουν τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο δήλωσε σε δήλωση ότι η Φινλανδία και η Τουρκία θα μπορούσαν να κάνουν συμφωνίες όπλων μεταξύ τους εάν γίνουν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και είπε: «Υπάρχουν ορισμένες τεχνολογίες όπλων στην Τουρκία που μπορεί να ενδιαφέρουν τη Φινλανδία. Όλοι ακολούθησαν αυτά τα drones και άλλα συστήματα. Αλλά δεν θέλω να βιαστώ. Ας δούμε πρώτα την κατάσταση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων», είπε.

Δηλώνοντας ότι η Φινλανδία δεν επέβαλε εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και οι εξαγωγές καθορίστηκαν κατά περίπτωση, ο Haavisto πρόσθεσε ότι εάν η Φινλανδία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα λαμβάνεται υπόψη σε οποιαδήποτε απόφαση για τις εξαγωγές όπλων, δεδομένης της δέσμευσης του ΝΑΤΟ στην άμυνα.

Ενώ η Τουρκία ασκεί βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λόγω της υποστήριξής τους στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, οι δύο χώρες εφαρμόζουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων στη βόρεια Συρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek