Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υπενθυμίζοντας το 2008 και αντιδρώντας: Γαλλία και Γερμανία έκαναν λάθος

  • από
Υπενθυμίζοντας το 2008 και αντιδρώντας: Γαλλία και Γερμανία έκαναν λάθος
Υπενθυμίζοντας το 2008 και αντιδρώντας: Γαλλία και Γερμανία έκαναν λάθος

Ενώ συνεχίζονταν οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντιμίτρο Κουλέμπα έκανε μια δήλωση στον αμερικανικό Τύπο. Αναφερόμενος στην τελευταία κατάσταση στην Ουκρανία, ο Κουλέμπα είπε: “Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτεί κανείς να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που είναι η αιτία αυτής της τρομερής καταστροφής και εκείνοι που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου. Ωστόσο, εάν θα σταματήσει η αιματοχυσία όπως στη Bucha και στις επιθέσεις όπως στο Kramatorsk, η ευκαιρία για διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αξιολογηθεί.

Σημειώνοντας ότι το πρώτο σχέδιο της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία «απέτυχε», είπε ο Κουλέμπα, σχετικά με τον διορισμό από τη Ρωσία του στρατηγού Alexander Dvornikov επικεφαλής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, «Ό,τι σχεδιάζει να κάνει η Ρωσία, έχουμε μια στρατηγική και αυτή η στρατηγική βασίζεται με την πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο και θα σώσουμε τα εδάφη μας», είπε.

«Η Γαλλία και η Γερμανία έκαναν λάθος»

Δηλώνοντας ότι η απόφαση που έλαβαν η Γερμανία και η Ρωσία για την Ουκρανία εντός του ΝΑΤΟ το 2008 ήταν λάθος, ο Kuleba είπε: “Η ψήφος της Γερμανίας και της Γαλλίας το 2008 υπέρ της Ουκρανίας να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ήταν στρατηγικό λάθος. Αν ήμασταν μέλος του ΝΑΤΟ, αυτό Ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει. «Εμείς πληρώνουμε το τίμημα για αυτό το λάθος, όχι η Γερμανία και η Γαλλία», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek