Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Υπουργός Varank: Θα είμαστε μια από τις βάσεις παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

  • από
Υπουργός Varank: Θα είμαστε μια από τις βάσεις παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη
Υπουργός Varank: Θα είμαστε μια από τις βάσεις παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, ο οποίος ήρθε στην πόλη για να πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων και να εγκαινιάσει τα έργα που έφερε στο Καραμάν το υπουργείο του, παρακολούθησε το πρόγραμμα ιφτάρ που έδωσε η MUSIAD σε ένα ξενοδοχείο. Στην ομιλία του, ο Υπουργός Varank δήλωσε ότι οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί παγκοσμίως και είπε: «Ειδικά αυτά τα θέματα πιέζουν πολύ τον ιδιωτικό τομέα. Σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο έχει προβλήματα στον τομέα των δημόσιων οικονομικών. Τα αυξανόμενα αποθέματα χρέους των χωρών έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ. Υπάρχει φωτιά σε όλο τον κόσμο. Δείτε, το ΔΝΤ μόλις δημοσίευσε την έκθεσή του για τις Παγκόσμια Οικονομικές Προοπτικές. Η έκθεση αναφέρει ότι οι δείκτες, που άρχισαν να βελτιώνονται παγκοσμίως, επιδεινώθηκαν ξανά με τον πόλεμο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη προς τα κάτω σε αυτή την έκθεση. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι πιο ενδιαφέρον, στην πραγματικότητα αναθεώρησε προς τα κάτω τα στοιχεία ανάπτυξης για όλες τις χώρες. Λοιπόν, η αντιπολίτευση μας μιλάει καθόλου για αυτά; Φυσικά και όχι. Μιλάει σαν να υπάρχει μια κατάσταση μοναδική στην Τουρκία χωρίς να αναφέρει άλλες χώρες. Γι’ αυτό καλώ την αντιπολίτευση από εδώ. να είσαι λίγο ειλικρινής. Τι είδους συνείδηση ​​σας ταιριάζει για να πάρετε το μέρος που λειτουργεί για εσάς και να μην μιλήσετε για αυτά που δεν σας κάνουν; Η άντληση τέτοιας απαισιοδοξίας δεν είναι παρά απώτερα κίνητρα. Γνωρίζουμε βέβαια τη συγκυρία και τις δυσκολίες. Και λέμε ότι είμαστε εμείς, το όραμά μας, που θα ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ»
Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank δήλωσε ότι η χώρα ακολουθεί επί του παρόντος μια προσέγγιση ανάπτυξης προσανατολισμένη στην παραγωγή και είπε: «Υπό το πρίσμα της Εθνικής Τεχνολογίας, η εγχώρια και η εθνική παραγωγή είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Εργαζόμαστε σκληρά για να διαδώσουμε τα επιτεύγματά μας στην αμυντική βιομηχανία σε ολόκληρο τον κλάδο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούμε συνεχώς νέες ανακαλύψεις στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας, μεσαίας-υψηλής και υψηλής τεχνολογίας. Εδώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το αυτοκίνητο της Τουρκίας, TOGG. Με το εργοστάσιο να ανεβαίνει στο Gemlik, βρισκόμαστε στο δρόμο να γίνουμε μία από τις κορυφαίες χώρες στα ηλεκτρικά οχήματα. Κάναμε την έκκλησή μας για σταθμούς φόρτισης, που αποτελούν την κορυφαία υποδομή προτεραιότητας των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι αιτήσεις συνεχίζονται. Σε πρώτο στάδιο, θα διασφαλίσουμε την ίδρυση περισσότερων από 1.500 σταθμών φόρτισης υψηλής ταχύτητας σε όλη τη χώρα μας με υποστήριξη 300 εκατομμυρίων λιρών. Σε αυτό το σημείο οι στόχοι μας είναι μεγάλοι. Η Τουρκία θα είναι μία από τις βάσεις παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης την επόμενη περίοδο. Έχουμε την υποδομή, το ανθρώπινο δυναμικό και την εμπειρία για να το κάνουμε αυτό. Οι εταιρείες που ιδρύονται από το μηδέν στον κόσμο και φτάνουν σε αποτίμηση 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε σύντομο χρονικό διάστημα ονομάζονται start-ups. Του δώσαμε ένα όνομα, Turcorn. Ο αριθμός των Turcorns μας αυξάνεται, ειδικά σε επιχειρήσεις που βασίζονται στην τεχνολογία. Γνωρίζετε γιατί είναι σημαντικές αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις; Γιατί το μέλλον είναι εδώ. Στη βιομηχανία παιχνιδιών, λογισμικό, τεχνητή νοημοσύνη, αυτόνομα οχήματα, drones, metaverse. Με όραμα μια εθνική τεχνολογική κίνηση, εφαρμόζουμε ευέλικτες και δυναμικές πολιτικές σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής σε αυτούς τους τομείς και σε πολλούς άλλους τομείς. Ξέρετε τι κάνει η αντιπολίτευση, που ισχυρίζεται ότι κυβερνά αυτή τη χώρα, ενώ εμείς τα κάνουμε αυτά;
Ενεργοποιήστε τις συστάσεις πολιτικής και ακούστε! θέλει. Αν το έθνος μας έδινε τους δήμους της Ανατολής και της Νοτιοανατολικής πλευράς στο CHP, θα έπαιρναν ρεύμα από την ηλιακή ενέργεια και θα το έδιναν δωρεάν στους αγρότες. Γιατί περιμένετε να κερδίσετε νέους δήμους; Αν το Χαλέπι είναι εκεί, ο Θρόνος σας είναι εδώ! Δεν σας ανήκουν οι Δήμοι της Σμύρνης, του Αϊδίνου, των Αδάνων, της Μερσίνης; Αυτές οι πόλεις δεν είναι αγροτικές πόλεις; Γιατί χωρίζετε τους αγρότες της χώρας μας μεταξύ τους; Δεν είναι ο αγρότης στο Aydın, στη Σμύρνη; Εάν είστε πραγματικά σοβαροί με τον λόγο σας, τότε κάντε το. Αλλά πριν ξεκινήσετε την πρακτική, επισκεφθείτε τον ηλιακό σταθμό παραγωγής ενέργειας Konya Karapınar. Δείτε πώς γίνονται αυτά τα πράγματα. Και ούτε αυτό είναι αρκετό. Δείτε επίσης το εργοστάσιο πάνελ στην Άγκυρα, το οποίο προμηθεύει ηλιακούς συλλέκτες στο εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στο Ικόνιο. Δείτε ότι οι ορίζοντές σας θα διευρυνθούν», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

elGreek